Zeer zwaar vuurwerk onderschept in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Zeer zwaar vuurwerk onderschept in Apeldoorn

Geplaatst op 27 mei 2014, om 12:38 uur

APELDOORN – De afgelopen dagen zijn door de politie drie aanhoudingen verricht, omdat ze zeer zwaar en gevaarlijk vuurwerk vanuit het buitenland hadden besteld.

Niet alleen rond de jaarwisseling maar ook nu wordt er vuurwerk via internet uit het buitenland besteld. Opvallend is dat het daarbij om zeer zwaar vuurwerk gaat dat vervolgens via een pakketdienst bezorgd moet worden. Dit brengt allerlei veiligheidsrisico’s met zich mee.

Onlangs werd een vuurwerkpakket ontdekt omdat de verpakking gescheurd was. Twee pakketten waarvan men vermoedde, dat ze ook vuurwerk bevatten, werden door pakketdiensten aan de politie overgedragen. De politie heeft de drie partijen onderzocht en trof vuurwerkbommen aan van een kaliber, die alleen door mensen met speciale kennis mogen worden ontstoken. Duidelijk zal zijn, dat het publiek daarbij op zeer grote afstand staat.

Niet alleen het vervoer, maar ook de opslag door particulieren is zeer gevaarlijk. Met dit bericht wil de politie een waarschuwing uit laten gaan. Tegen de verdachten, allen afkomstig uit de Achterhoek is proces-verbaal opgemaakt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com