Betaal uw boete, voorkom politie aan de deur - GelreNieuws.nl

Betaal uw boete, voorkom politie aan de deur

Geplaatst op 28 oktober 2014, om 19:23 uur

boeteGELDERLAND – Mensen die nog een boete hebben openstaan kunnen binnenkort politie aan de deur verwachten. Dan besteedt de politie Oost-Nederland in haar werkgebied namelijk extra aandacht aan het innen van nog niet betaalde boetes. Dat geldt ook voor mensen die zich niet gemeld hebben voor een taak- of gevangenisstraf.

Omdat boetes nu eenmaal moeten worden betaald en straffen uitgezeten, gaan agenten langs de deur om veroordeelden op te halen die zich daaraan onttrekken. Daarmee wil de politie laten zien aan mensen (en dat is het merendeel) die wel netjes betalen dat niemand de dans ontspringt. Want dat is belangrijk voor het vertrouwen in de rechtstaat en geloofwaardig politiewerk. Ook worden er bij controles opsporingsmiddelen ingezet zoals ANPR (scannen kentekens van voertuigen).

De politie richt zich met deze intensieve controles op mensen die al diverse kansen hebben gekregen van overheidsinstanties die straffen hadden opgelegd. Met deze aankondiging krijgen inwoners van de provincies Gelderland en Overijssel een laatste kans om alsnog naar het politiebureau te gaan om hun opgelegde boete te betalen of zich te melden, zonder de verrassing van politie aan de deur.

Deze actie wordt dit jaar voor het eerst landelijk gehouden onder de vlag van nationale politie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com