Pony dood na mishandeling in Hierden - GelreNieuws.nl

Pony dood na mishandeling in Hierden

Geplaatst op 22 november 2014, om 13:02 uur

PonyHIERDEN – Vrijdag kwam er bij de politie een melding binnen over een dode pony die was aangetroffen in een weiland aan de Kleine Mheenweg in Hierden. Bijna alles wijst er op dat de pony is dood mishandeld. De politie zoekt getuigen.

De pony, een merrie, stond met meerdere pony’s in een weiland. De eigenaar is donderdagavond rond 21.00 uur voor het laatst bij zijn pony’s geweest en heeft toen niets bijzonders opgemerkt. Vrijdagochtend rond 11.00 uur werd de dode pony aangetroffen. Een dierenarts kwam ter plaatse en heeft de pony onderzocht. Ook heeft de politie sporenonderzoek gedaan. De dierenarts heeft vastgesteld dat de pony zeer waarschijnlijk mishandeld is. Zo bleek sprake van een snijwond bovenop het hoofd van de pony. Verder was sprake van enkele oppervlakkige verwondingen.

Tegelijkertijd waren de aangetroffen verwondingen niet dermate ernstig dat daarmee de dood van de pony verklaard kon worden. De doodsoorzaak van de pony blijft dus onduidelijk.

De politie is benieuwd of iemand een verdacht persoon gezien heeft aan of in de omgeving van de Kleine Mheenweg die mogelijk betrokken kan zijn geweest bij de mishandeling van de pony. Als mensen iets hebben gezien of meer weten hoort de politie het graag via 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com