Gestolen spullen op internet? Bel de politie! - GelreNieuws.nl

Gestolen spullen op internet? Bel de politie!

Geplaatst op 20 oktober 2016, om 12:28 uur

GELDERLAND – Je fiets is gestolen, en een paar dagen later zie je de fiets terug op een verkoopsite. Regelmatig komt het voor dat mensen die de dupe van diefstal zijn geworden op die manier hun eigendom terugzien. Wie slim is belt dan met de politie. Want met de hulp van mensen die gedupeerd waren heeft de politie in Gelderland gisteren vier mensen aangehouden.

Een vrouw uit Zaltbommel zag hoe haar fiets op internet te koop stond, en tipte de politie. Agenten gingen aan de hand van de foto op onderzoek uit, en concludeerden dat de fiets in Aalst moest staan. Toen agenten aan de deur gingen vonden ze in een huis aan de Waterkers niet alleen de gestolen fiets, maar ook een hennepkwekerij die niet meer werkte. Er werden ongeveer 200 lege potten aangetroffen. De bewoner is aangehouden, net als een 29-jarige man uit Ede die in het huis aanwezig was.

Ook een vrouw uit Arnhem zag haar fiets op internet te koop staan. Ze maakte een afspraak met de verkoper, maar uiteindelijk gingen agenten aan de deur bij de man die de fiets aanbood. Het bleek te gaan om een 26-jarige Arnhemmer die de gestolen fiets in huis had staan, hij is aangehouden.

Gestolen motor
Een man uit Ede keek op internet omdat zijn motor was gestolen. Ook hij kwam zijn eigendom in een advertentie tegen. De man maakte een afspraak om de motor te kopen, en ging samen met een politieagent in burgerkleding naar de verkoper toe. Aan de hand van het framenummer kon worden vastgesteld dat het om de gestolen motor ging. De verkoper is aangehouden, het gaat om een 38-jarige man uit Ede.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com