Vier personen gewond bij steekpartij in Apeldoorn; politie schiet bij aanhouding - GelreNieuws.nl

Vier personen gewond bij steekpartij in Apeldoorn; politie schiet bij aanhouding

Geplaatst op 24 december 2016, om 11:06 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 december een 39-jarige man uit Enschede aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij meerdere mensen met een mes heeft verwond. Bij de aanhouding van de man, heeft de politie schoten gelost. Daarbij is de verdachte gewond geraakt.

Surveillerende agenten zagen die nacht rond half vijf dat er op de hoek van de Hoofdstraat/Paslaan een vechtpartij gaande was met meerdere personen. Al snel bleek dat er drie mensen met een mes waren verwond. Toen agenten met de verdachte in contact kwamen, liep hij met een mes te zwaaien en kwam op de agenten aflopen. De politie heeft vervolgens op de man geschoten. De verdachte is hierdoor gewond geraakt aan zijn voet. Hij is aangehouden en naar het ziekenhuis overgebracht. Eén slachtoffer van het steekincident en de verdachte verblijven op dit moment nog in het ziekenhuis. Zij zijn buiten levensgevaar.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht van het steekincident. Zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij de politie heeft geschoten, doet de Rijksrecherche onderzoek naar de feiten en omstandigheden waaronder dit is gebeurd.

Getuigen gezocht
Op het moment dat het steekincident plaatsvond, waren er veel mensen op straat. De politie heeft al meerdere getuigen gehoord. Mocht u nog niet met de politie hebben gesproken, maar wel meer weten of gehoord hebben over het steekincident, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com