Gewapende man steelt bestelbus; voertuig brandend teruggevonden - GelreNieuws.nl

Gewapende man steelt bestelbus; voertuig brandend teruggevonden

Geplaatst op 13 mei 2017, om 05:58 uur

foto: Roland HeitinkBENNEKOM – De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een 48-jarige man in Renkum. De man werd vrijdag gedwongen zijn bestelbus af te staan. De bestelbus werd enkele uren later brandend teruggevonden in Bennekom.

De man wilde rond 23.30 uur instappen in zijn bestelbus, die geparkeerd stond aan de Sint Josephweg in Renkum, toen plotseling een man op hem af kwam. De man bedreigde hem met een vuurwapen, of iets wat daarop leek, en dwong hem de bestelbus af te staan.

De man in de bestelbus reed vervolgens met hoge snelheid weg naar de Hogenkampseweg in de richting van de Bennekomseweg. Het slachtoffer zag ook een zilverkleurige personenauto met hoge snelheid in dezelfde richting wegrijden. Vermoedelijk is de dader in eerste instantie met deze auto gekomen.

Brandende bestelbus
De gealarmeerde politie is direct een onderzoek gestart en heeft in de wijde omgeving naar beide voertuigen uitgekeken. Rond 03.30 uur kreeg de politie de melding dat er een bestelbus in de brand stond aan de Achterstraat in Bennekom. Het bleek te gaan om de gestolen bestelbus. De brandweer heeft de brand geblust. De bestelbus raakte zwaar beschadigd. Het voertuig is voor nader onderzoek afgesleept.

Getuigen gezocht
De politie zoekt getuigen die iets gezien hebben wat te maken kan hebben met de beroving of met het in brand steken van de bestelbus. Volgens het slachtoffer had de dader een normaal postuur, droeg hij donkerkleurige kleding en had hij een getinte huidskleur. Ook is de politie op zoek naar mensen die weten waar de bestelbus tussen 23.30 uur en 03.30 uur is geweest. Het betrof een witte Mercedes Sprinter bus (kenteken beginnend met VL-118). Wellicht heeft iemand dashcambeelden of andere beelden waarop het voertuig te zien is. Heeft u iets gezien wat van belang kan zijn, bel dan de politie op 0900 8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com