Vrouw aangehouden voor fatale brand Doetinchem - GelreNieuws.nl

Vrouw aangehouden voor fatale brand Doetinchem

Geplaatst op 21 augustus 2017, om 15:29 uur

Foto: Charles MollDOETINCHEM – In het onderzoek naar de brand die zaterdagnacht woedde in een woning aan de Papaverstraat is een 53-jarige vrouw uit Doetinchem aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand. Bij het blussen van de brand werd een lichaam in de woning aangetroffen.

Nabestaanden
Er werd direct een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de overleden persoon. Dit onderzoek is nog niet definitief afgerond, wat betekent dat de politie de nabestaanden ook nog niet heeft kunnen informeren. Om deze reden kan de politie nog niets melden over de identiteit van het slachtoffer, op de mededeling na dat het niet om de bewoner gaat.

Ook het onderzoek naar de doodsoorzaak van het slachtoffer is nog gaande. Vandaag vindt er sectie op het lichaam plaats. De aangehouden vrouw kwam na de brand als verdachte in beeld en is zondagavond aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De bewoner van de woning is op dit moment geen verdachte in het onderzoek.

Om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak van het slachtoffer en wat er exact in de woning gebeurd is, heeft de politie een team grootschalige opsporing (TGO) op de zaak gezet.

ZIE OOK: Persoon overleden na uitslaande woningbrand in Doetinchem

Hevige woningbrand
Rond 24.00 uur werden de hulpdiensten zaterdagavond gealarmeerd over de brand. Agenten evacueerden de bewoners van omliggende woningen terwijl de brandweer de brand bluste. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is nog gaande. Forensisch rechercheurs en gespecialiseerde speurhonden hebben hier gisteren onderzoek naar gedaan in de woning.

Heeft u zaterdagavond/-nacht op of in de omgeving van de Papaverstraat iets bijzonders of verdachts gezien of gehoord en heeft u nog niet met de politie gesproken? Of weet u mogelijk meer over deze brand? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie via 0900-8844 of door een mail te sturen naar het rechercheteam. Wilt u anoniem een melding doen, dat kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Ook kunt u het tipformulier onderaan deze pagina gebruiken.

De politie wil ook heel graag alle beelden zien die omstanders mogelijk gemaakt hebben van de brand. Of wellicht heeft u een beveiligingscamera aan uw woning in de omgeving van de Papaverstraat, ook in dat geval ontvangt de politie graag uw beelden! Beelden zijn te uploaden via deze link of, als u eerst wilt overleggen of uw beelden van belang zijn voor het onderzoek, neem dan contact op met het team via 0900-8844 of via hun mailadres.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com