Politie houdt drie verdachten aan voor autokraken in Nijmegen - GelreNieuws.nl

Politie houdt drie verdachten aan voor autokraken in Nijmegen

Geplaatst op 15 september 2017, om 18:41 uur

NIJMEGEN – Een 23-jarige man uit Arnhem is afgelopen nacht op heterdaad aangehouden in Nijmegen na een tip van een alerte getuige over een poging autodiefstal, en een flinke zoektocht door de politie. Later in de nacht werden twee mannen uit Arnhem aangehouden met diverse spullen in de auto die gebruikt worden bij autokraken. Ook bleek één van hen een kentekenpas in bezit te hebben die gestolen is tijdens een autokraak.

Bij de eerste melding, rond 00.30 uur, belde een alerte getuige aan de politie door dat meerdere personen op de Paul Krugerstraat in Nijmegen vermoedelijk probeerden een auto te stelen. De politie was snel ter plaatse en zag twee mannen wegrennen. Later bleek dat er mogelijk een derde verdachte in een auto vandoor gegaan is. De politie zette de achtervolging op de wegrennende verdachten in. Één van hen wist helaas te ontkomen, de andere man is na een intensieve zoektocht door de politie met behulp van een politiehond rond 00.50 uur gevonden en aangehouden in een achtertuin aan de Vredeman de Vriesstraat. Bleek te gaan om een 23-jarige man uit Arnhem. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De man bleek ook nog bijna 1.000 euro aan boetes te hebben openstaan.

Twee mannen aangehouden met inbrekersspullen
Later in de nacht, rond 02.00 uur, zagen agenten op de Oranjesingel in Nijmegen een auto rijden met twee mannen erin. Controle van het kenteken wees uit dat de eigenaar van de auto de nodige antecedenten had op het gebied van autokraken en diefstallen. De auto werd ter controle aan de kant gezet door de politie. In de auto zaten twee mannen van 23 en 24 uit Arnhem. Er bleken diverse inbrekersspullen in de auto te liggen die gebruikt worden om auto’s open te breken. Deze spullen zijn in beslag genomen. Ook werd er een jammer aangetroffen in de auto. Het is illegaal om deze in bezit te hebben, dus ook deze is in beslag genomen.

Beide mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij fouillering van de 23-jarige man werd bij hem bovendien een kentekenpasje aangetroffen afkomstig uit een eerder deze maand in Velp opengebroken auto.

Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de mannen wegens het in bezit hebben van inbrekerswerktuigen, heling en overtreding van de telecommunicatiewet (ivm de jammer). Lopende het onderzoek zijn zij in opdracht van het OM heengezonden.

De politie onderzoekt nog of de mannen die rond 02.00 uur zijn aangehouden mogelijk ook betrokken zijn geweest bij de poging autodiefstal aan de Paul Krugerstraat.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com