Man (26) aangehouden voor overval op bewoonster (78) in Arnhem - GelreNieuws.nl

Man (26) aangehouden voor overval op bewoonster (78) in Arnhem

Geplaatst op 8 maart 2018, om 13:51 uur

foto: Jean-Marc RegelinkARNHEM – De politie heeft een 26-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval op 6 mei 2016. Bij deze overval op een woning aan de Bakenbergseweg in Arnhem raakte de 78-jarige bewoonster gewond. Het onderzoeksteam van de politie kwam de man op het spoor dankzij een DNA-hit.

Op vrijdag 6 mei 2016 wordt een dame van 78 jaar overvallen in haar woning aan de Bakenbergseweg in Arnhem. De vrouw is die ochtend even voor 10.00 uur in de achtertuin van haar huis bezig met een huishoudelijk klusje. Plotseling ziet ze een onbekende man haar tuin inlopen die haar vastpakt en naar binnensleurt. Er komt ook een tweede dader bij. Met behoorlijk geweld wordt ze mee naar boven getrokken en vastgebonden. Ondertussen wordt ze ook bedreigd met een vuurwapen en mishandeld. De daders zien uiteindelijk kans er met haar sieraden vandoor te gaan en laten het slachtoffer achter. De vrouw had gelukkig kans gezien alarm te slaan en wordt later door de politie bevrijd.

DNA-hit
De politie start direct na de overval een uitgebreid onderzoek naar de twee verdachten. Onder meer in de tv-programma’s Bureau Gld en Opsporing Verzocht wordt aandacht besteed aan de zaak. Er komt een doorbraak als de 26-jarige man DNA moet afstaan voor een andere zaak. Hierdoor komt zijn DNA in de databank en volgt er een match met het DNA dat is gevonden is bij de woningoverval.

Aanhouding
De 26-jarige man is op 8 februari 2018 aangehouden bij een woning in Purmerend. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en zit nog vast. Het onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet. Mensen die alsnog informatie voor ons hebben, kunnen contact opnemen met 0900-8844.

foto boven: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com