Stroomvoorziening stilgelegd na vondst hennepkwekerijen - GelreNieuws.nl

Stroomvoorziening stilgelegd na vondst hennepkwekerijen

Geplaatst op 29 maart 2018, om 17:06 uur

ARNHEM – Bij een hennepactie in de wijk Presikhaaf zijn woensdagavond twee hennepkwekerijen ontdekt. Op beide locaties was de situatie vanwege de illegaal aangelegde stroomvoorziening zo gevaarlijk dat de netbeheerder genoodzaakt was de stroomvoorziening in de buurt tijdelijk stil te leggen. Twee mannen zijn aangehouden.

In een woning aan de Karel Doormanstraat ontdekte de politie een hennepkwekerij met 312 planten. In een woning aan de Van der Goesstraat troffen agenten een kwekerij aan met 209 hennepplanten. Op beide locaties was de stroomvoorziening voor de hennepteelt op zeer gevaarlijke wijze aangelegd. Om de situatie weer veilig te maken moest de netbeheerder in beide straten de stroomvoorziening voor korte tijd volledig stilleggen wat voor de nodige overlast in de buurt zorgde. In verband met de kwekerijen zijn een 45-jarige man en een 64-jarige man, beide afkomstig uit Arnhem, aangehouden.

Brandgevaar
Hennepkwekerijen gaan altijd gepaard met overlast. In bijna alle gevallen is een illegale stroomvoorziening aangelegd, wat zeker in bebouwde gebieden tot brandgevaar kan leiden. Dit is ook de reden dat de politie waarschuwt tegen hennepkwekerijen. Heeft u een vermoeden dat ook bij in de buurt mogelijk sprake is van een hennepkwekerij? Tips zijn welkom op 0900 – 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com