+ Vernielingen bij tennisvereniging

Geplaatst op 22 februari 2009 11:12 uur | Laatst bijgewerkt op 22 februari 2009 11:12

POLITIEZUTPHEN – Tussen woensdag 18 en donderdag 19 februari werden er vernielingen gepleegd bij de tennisvereniging aan de Molenweg in Zutphen. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

De politie heeft een aangifte opgenomen van vernielingen bij de tennisvereniging. Tussen woensdag 22:00 uur en donderdag 08:30 uur trof de aangever naast verschillende vernielingen ook vuilnis aan dat over de tennisbanen was gegooid. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Man vernielt winkelruit

ZUTPHEN – De politie heeft vrijdagavond 20 februari een 38-jarige man uit Zutphen aangehouden voor het vernielen van een winkelruit aan de Beukerstraat in Zutphen.

Een oplettende getuige zag omstreeks 22:30 uur dat de man een winkelruit vernielde. De getuige sprak een surveillerende agent aan waarop de 38-jarige man kon worden aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Automobilist onder invloed alcohol

HARFSEN – De politie heeft vrijdagavond 20 februari een 49-jarige man uit Lochem op de Holtmark in Harfsen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man reed omstreeks 20:10 uur over de Lochemseweg. Hij viel op door zijn rijgedrag waarop hij langs de kant van de weg werd gezet. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop de man werd meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau blies hij een promillage van 1,0. Hierop werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Verwarde man rijdt rotonde op

TWELLO – De politie heeft vrijdagmiddag 20 februari een 23-jarige man uit Twello aangehouden. De man was op de Rijksstraatweg in Twello rechtdoor een rotonde opgereden en was in het midden met zijn auto tot stilstand gekomen. De man werd even verderop in verwarde toestand aangetroffen en overdragen aan zijn zorgkader.

De man reed omstreeks 15:40 uur vanuit de richting Deventer de rotonde op aan de Rijksstraatweg. In het midden van de rotonde kwam hij in botsing met het straatmeubilair en liet daar zijn auto achter. Dankzij oplettende getuigen werd de man even verder op in een weiland aangetroffen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. De man was in een verwarde toestand waarop hij werd overgedragen aan zijn zorgkader.

Jongen beroofd van geld en schoenen

APELDOORN – Een 18-jarige jongen is vrijdagavond 20 februari beroofd in het Sprengenpark in Apeldoorn. De jongen moest onder meer geld en zijn schoenen afstaan aan twee andere jongens.

Omstreeks 20:15 uur was de jongen in het Sprengenpark. Hij werd daar aangesproken door twee jongens. Zij vroegen hem mee te komen in de richting van de vijver. Hierop werd hij vastgepakt en moest hij zijn waardevolle spullen afstaan. De jongens gingen er onder meer met geld en zijn schoenen vandoor. De daders waren twee jongens van ongeveer 18 jaar oud. De ene jongen had blond stekelig haar en droeg een zwart vest met een spijkerbroek. De andere jongen had bruin haar met een matje tot op de schouders. Hij had een breed postuur en droeg een vest met blokjes en een spijkerbroek.

De politie verzoekt mensen die iets gezien hebben zich te melden via 0900-8844.

Rijden onder invloed zonder rijbewijs

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 februari een 46-jarige man uit Lelystad op de IJsselkade in Doetinchem aangehouden. De automobilist was niet in het bezit van een rijbewijs en reed onder invloed van alcohol.

De man werd omstreeks 00:25 uur gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 1,5. Bij controle bleek dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast werd zijn auto in beslag genomen.

Auto in de sloot, bestuurder onder invloed

DOETINCHEM – De politie heeft vrijdagavond 20 februari een 44-jarige man uit Doetinchem aangehouden. De automobilist kwam op de Ellegoorsestraat met zijn auto in de sloot terecht en bleek onder invloed van alcohol.

De man reed omstreeks 21:00 uur over de Ellegoorsestraat in de richting van Zelhem. Hij raakte in een slip en kwam in de nabijgelegen sloot terecht. De man bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de man een promillage van 1,0. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Vrachtwagenchauffeur gewond na aanrijding

UDDEL – Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur is vrijdagmiddag 20 februari gewond geraakt nadat hij met zijn vrachtwagen tegen een boom botste op de Garderenseweg in Uddel. De man werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Garderenseweg is enige tijd afgesloten geweest voor verkeer.

Omstreeks 15:30 uur kregen de hulpdiensten de melding van het ongeval. De man reed over de Garderenseweg in de richting van Uddel. Volgens een getuige is de vrachtwagen gaan slingeren, de weg overgestoken en tegen een boom tot stilstand gekomen. De chauffeur raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.  De man verklaarde een black-out te hebben gehad.

De verkeersongevallen analyse van de politie kwam ter plaatse en deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De vrachtwagen moest worden uitgegraven waardoor de Garderenseweg enige tijd is afgesloten. Het verkeer werd tot omstreeks 21:15 uur omgeleid.

Drie aanhoudingen bij alcoholcontrole

PUTTEN – De politie heeft tussen vrijdag 20 februari en zaterdag 21 februari drie mannen in Putten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 19:10 uur werd een 19-jarige man uit Putten op de Stationsstraat gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 0,8. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Op de Krachtighuizerweg werd omstreeks 00:50 uur een 24-jarige man uit Putten gecontroleerd. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop hij werd meegenomen voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 0,6. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Het rijbewijs van een 43-jarige man uit Harderwijk werd ingevorderd. Hij werd omstreeks 04:10 uur gecontroleerd op de Garderenseweg. De man blies een promillage van 1,3. Daarnaast werd er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.