+ Dief gepakt na meenemen bus uit Eefde

Geplaatst op 3 maart 2009 17:05 uur | Laatst bijgewerkt op 3 maart 2009 18:56

politieEEFDE  – De politie heeft op maandagmiddag 2 maart een 23-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor het stelen van een bedrijfsbus in Eefde. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

De bedrijfsbus was rond 12.35 uur weggenomen van een bouwplaats aan de Almenseweg in Eefde. De 37-jarige eigenaar uit Rijssen had de bus, met de sleutels in het contact, achtergelaten toen hij ging lunchen.

Toen hij terug kwam bleek de bestelbus weggenomen te zijn en heeft de man de politie gebeld. De bestelbus werd door agenten in Zutphen gesignaleerd, waarna de dief aangehouden kon worden. Er was verder niets uit de bus weggenomen en daarop kon de eigenaar de bus weer meenemen. Tegen de 23-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhanger gestolen in Almen

ALMEN – Tussen zondagmiddag en maandagochtend 2 maart werd in Almen een eenassige aanhangwagen weggenomen. De aanhangwagen was gekoppeld aan een auto en stond voor een woning aan de Scheggertdijk.

Door het disselslot te forceren kon de aanhangwagen weggenomen worden. Het gaat om een groen/bruine, eenassige aanhangwagen. Aan de voorzijde is een reservewiel aangebracht. De politie is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

Inbraak en diefstal bij scholen

LOCHEM/ZUTPHEN – In het afgelopen weekend is er een inbraak gepleegd bij een school in Lochem en bij een school in Zutphen werd lood gestolen en een kunstwerk vernield. Beide feiten werden maandagochtend 2 maart ontdekt. Bij de school in Lochem is een computer en een TV weggenomen.

Bij de school aan de Groene Kruisstraat in Lochem kwamen de dader(s) binnen door een ruit te forceren. Ze hebben een lokaal doorzocht en zijn weggegaan met een TV en een computer.

Bij de school aan de Wijnhofstraat in Zutphen werd een kunstwerk vernield en is lood weggenomen. De politie doet onderzoek naar beide misdrijven en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.

Diefstallen uit schuur

EERBEEK – Twee gedupeerden van diefstal uit hun schuur hebben bij de politie aangifte gedaan. In beide gevallen werd een fietsen uit schuur gestolen. Bij beide diefstallen was de schuur niet afgesloten.

Aan de Lijsterbesstraat werd een fiets uit de schuur weggenomen. Dit is gebeurd tussen zaterdagmiddag en maandagochtend 2 maart. Aan de Handelstraat werd op zaterdag 28 februari tussen 14.00 en 18.00 uur een fiets weggenomen uit de schuur. De politie doet onderzoek naar de inbraken en adviseert bewoners om schuren altijd op slot te doen, zodat dieven niet zomaar binnen kunnen komen. Ook adviseert de politie om aangifte te doen van diefstal. Op de internetsite www.politie.nl staan meer nuttige tips.

Insluipster in woning

LOCHEM – Op donderdagochtend 26 februari vond er een insluiping plaats in een woning aan het Hoogestraatje in Lochem. De insluipster heeft sierraden weggenomen.

De bewoonster werd rond 9.00 uur door een vrouw aangesproken en heeft haar binnengelaten voor een gesprek. Toen de vrouw na 15 minuten weer wegging ontdekte de bewoonster dat er sierraden uit haar slaapkamer misten. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de insluipster.

Verdachte overvallen aangehouden

PUTTEN – De politie heeft maandagmiddag 2 maart een 33-jarige man zonder vast woonadres uit Groningen aangehouden op verdenking van meerdere overvallen waaronder een tweetal op benzinestations in Putten.

De politie was al een aantal dagen op zoek naar de man. Agenten in Wageningen zagen hem maandagmiddag rijden en konden hem aanhouden.
Naast de overvallen van zondag 15 februari jl. op het Gulf-benzinestation aan de Voorthuizerstraat en de overval van 26 februari jl. op de benzinepompshop aan de Oude Rijksweg in Putten wordt de man verdacht van overvallen in Groningen (2x) Barneveld, Hoevelaken, Grave en Rossum.

Het Roof Coördinatie Team in Groningen coördineert het onderzoek naar de overvallen.

Motorrijder onderuit

APELDOORN – Een 45-jarige man uit Apeldoorn is maandag 2 maart met zijn motor onderuit gegaan op de Hobbemalaan. Hij is met letsel aan zijn been naar het ziekenhuis vervoerd.

De motor van de man kwam net uit de winterstalling en de wielen waren daarvoor  ingesmeerd met vet. Bij het kantelen van de wielen voor de bocht, ging de man op de kruising Pieter de Hoochlaan/Hobbelaan onderuit. De man is met letsel aan zijn been naar het ziekenhuis gebracht.

Fietser gewond na aanrijding met auto

APELDOORN – Bij een aanrijding op de Laan van Spitsbergen in Apeldoorn is maandag 2 maart een 63-jarige fietsster uit Apeldoorn gewond geraakt. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond 16:30 uur reed een 46-jarige automobilist uit Maarssen vanaf het terrein van een sportvereniging het fietspad over, dat parallel loopt aan de Laan van Spitsbergen. Hij zag hierbij de 63-jarige fietsster over het hoofd en hierdoor ontstond de aanrijding. De fietsster reed aan de verkeerde kant van de weg. Ze is met onbekend letsel aan nek en rug overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrouw verdacht van diefstal uit fietstas

APELDOORN – Een 39-jarige vrouw uit Apeldoorn is dinsdag 2 maart aangehouden voor diefstal uit de fietstassen van een 48-jarige vrouw uit Apeldoorn.

De 48-jarige vrouw had boodschappen gedaan bij enkele winkels in de Hoofdstraat en in haar fietstassen opgeborgen. Terwijl ze nog een andere winkel bezocht, bleek dat haar eerdere aankopen uit de fietstassen waren weggenomen.

Ze rende daarop naar de eerste winkel waar ze goederen gekocht had en daar bleken haar aankopen al geruild te zijn voor geld. Bij de tweede winkel waar ze gekocht had trof ze een 39-jarige vrouw bij de kassa aan, die haar spullen wilde ruilen voor geld.
De 39-jarige sloeg op de vlucht, maar kon door de eigenaresse en winkelbedienden worden achterhaald en aangehouden. Ze werd overgedragen aan de politie. Op het bureau werd ze voor nader onderzoek ingesloten.

Treinreiziger aangehouden

APELDOORN – Maandag 2 maart hebben agenten op het station in Apeldoorn geassisteerd bij de aanhouding van een 32-jarige man uit Schalkhaar.

Personeel van de NS wilden de 32-jarige man aanhouden omdat hij zich in de trein van Amersfoort naar Apeldoorn agressief gedroeg en zijn identificatiebewijs niet wilde tonen. Ook bedreigde en beledigde hij meerdere medepassagiers. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De spoorwegpolitie doet nader onderzoek.