‘Reddende engel’ in het zonnetje gezet - GelreNieuws.nl

‘Reddende engel’ in het zonnetje gezet

Geplaatst op 17 september 2009, om 12:05 uur

ELBURG – Een 32-jarige vrouw uit Kampen blijkt degene die zaterdag 12 september in Elburg direct te hulp schoot toen een agente een zwaar allergische reactie opliep door een wespensteek. De vrouw is woensdagmiddag 16 september door de politie in het zonnetje gezet.

De vrouw meldde zich op aandringen van haar vader die de oproep van de politie in een landelijk ochtendblad had gelezen. Zij werd op het politiebureau ontvangen door de teamchef Peter Cnossen en de betrokken agente.

Na een kopje koffie en gebak prees de teamchef het handelende optreden van de vrouw en om de dankbaarheid van de politie te onderstrepen, kreeg zij een bos bloemen. Voor haar kinderen, die de bewuste zaterdag ook in de auto zaten, had de politie een presentje.

De agente stond de afgelopen zaterdag tijdens de Botterdagen het verkeer te regelen op de Havenkade in Elburg. Zij stond ter hoogte van het daar gelegen garagebedrijf. Op dat moment werd zij door een wesp gestoken en aangezien zij zeer allergisch is voor een dergelijke prik, raakte zij onwel. De Kampense verleende direct eerste hulp. Zij bleek een speciale spuit bij zich te hebben, waarmee zij het gif wegzoog.

De agente werd direct door een collega naar de huisartsenpost gebracht en kreeg hier een injectie en  aanvullende medicatie.

Bij de bijeenkomst was ook de echtgenoot van de agente aanwezig en een collega die haar snel naar de huisartsenpost had gebracht.

Foto Politie NOG