Verwarde vrouw verzint verkrachting

Geplaatst op 22 december 2009 10:20 uur | Laatst bijgewerkt op 22 december 2009 11:37

Het waren brandweermensen die de vrouw onderaan de dijk (rechts) vonden. foto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau KerkmeijerZUTPHEN – De politie in Zutphen heeft in de nacht van maandag op dinsdag 22 december een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een melding dat zich bij de IJssel in Zutphen een vrouw zou bevinden die was vastgebonden en mogelijk zou zijn verkracht. De vrouw bleek verward en had de melding verzonnen.

Omstreeks 00.00 uur werd bij de politie gemeld dat een vrouw was weggelopen vanaf de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis in Zutphen. Hulpdiensten startte, vanwege de weersomstandigheden, direct een grote zoekactie. Tientallen hulpverleners werden ingeschakeld. Tevens werd er een brandweerboot op de IJssel ingezet. Via haar mobiele telefoon kon de vrouw de hulpdiensten naar haar lokatie gidsen. De vrouw werd door brandweermensen onderaan de dijk, achter de voetbalvelden van FC Zutphen, gevonden.  Omdat er volgens de melding sprake was van een mogelijke verkrachting heeft de politie de omgeving waar de vrouw werd aangetroffen afgezet en een onderzoek ingesteld.  Om die reden werd de dijk langs de IJssel tussen gemaal Helbergen en De Waarden door de politie afgezet. De politie heeft daar sporenonderzoek verricht en er werd gezocht met een speurhond.

Geen misdrijf
Na urenlang uitgebreid onderzoek van de politie bleek dat er geen sprake was van verkrachting of een ander misdrijf.  De vrouw werd met onderkoelingsverschijnselen per ambulance weer teruggebracht naar het ziekenhuis in Zutphen.

ZUTPHEN – Hulpdiensten hebben in de nacht van maandag op dinsdag 22 december onderaan de dijk van de IJssel een verwarde vrouw gevonden. Ze is onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht.

Hulpdiensten startte een grote zoekactie toen de vrouw zelf alarm sloeg. Via haar mobiele telefoon kon ze de hulpdiensten naar haar lokatie gidsen. De vrouw werd door brandweermensen onderaan de dijk, achter de voetbalvelden van FC Zutphen, gevonden. Wat haar precies is overkomen is onduidelijk. Mogelijk is ze slachtoffer geworden van een verkrachting. De vrouw werd zwaar onderkoeld per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Zutphen. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om een verwarde vrouw die is weggelopen uit een psychiatrische inrichting.

Dijk langs de IJssel werd tussen het gemaal en De Waarden door de politie afgezet. De politie heeft daar sporenonderzoek verricht en er werd gezocht met een speurhond.