Politiefilmje over ‘Geweld tegen politie’ op YouTube - GelreNieuws.nl

Politiefilmje over ‘Geweld tegen politie’ op YouTube

Geplaatst op 22 december 2009, om 11:06 uur

youtube-logoAPELDOORN – De politie Noord- en Oost- Gelderland heeft dinsdagmorgen 22 december op YouTube een filmpje gepubliceerd over geweld tegen de politie. Met deze film wil de politie een duidelijk maken dat geweld en agressie tegen politieambtenaren niet wordt getolereerd.

Het is de eerste keer dat de politie Noord- en Oost-Gelderland op YouTube een film plaatst.

Agenten komen bij de uitvoering van hun werk regelmatig in aanraking met geweldssituaties, zoals vechtpartijen, bedreigingen en beledigingen. Taak van de agenten is om verdere escalatie te voorkomen. Helaas zijn zij zelf echter ook regelmatig het doelwit van geweld en agressie. Jaarlijks zijn er binnen het korps Noord- en Oost- Gelderland honderden geweldsincidenten te betreuren waarbij politieambtenaren slachtoffer worden. Het gaat daarbij om beledigingen, bedreigingen of fysiek geweld. Bij het merendeel, ruim 85%, van deze incidenten gaat het om verbaal geweld.

De politie Noord- en Oost- Gelderland accepteert geen agressie en geweld tegen politieambtenaren en zal hiertegen daadkrachtig optreden. Om dit signaal over te brengen naar een ruime doelgroep, onder wie jongeren, heeft de politie een speciaal filmpje over dit thema gemaakt en op YouTube gepubliceerd.

In 2009 is, landelijk gezien, 65% van de werknemers met een publieke taak slachtoffer geweest van ongewenst gedrag zoals agressie, beledigingen, bedreigingen en intimidaties. Soms mondt dit zelfs uit in lichamelijk geweld.

Video: