Winnaar ‘Kilo’s voor Kansen’ Brummen wint ballonvaart - GelreNieuws.nl

Winnaar ‘Kilo’s voor Kansen’ Brummen wint ballonvaart

Geplaatst op 7 juli 2013, om 17:38 uur

BRUMMEN – Tijdens het evenement Kromhout4KWF in Brummen is zondag de winnaar van ‘Kilo’s voor Kansen’ bekend gemaakt. Brummenaar Martien Wilbrink is tijdens deze zeven weken durende afvalrace in totaal 16,5 kilo afgevallen; procentueel het meest van alle deelnemers.

Op een zonnig Marktplein kreeg Martien onder luid applaus een cheque voor een ballonvaart uitgereikt. Deze is aangeboden door Aerofoto Brouwer Brummen.

Wilbrink had ook de meeste sponsors van alle deelnemers. Elke afgevallen kilo was goed voor 75 euro, wat neerkomt op een totaalbedrag van ruim 1200 euro.

32 mensen, 5 mannen en 27 vrouwen, waren sinds medio mei druk bezig om lichaamsgewicht kwijt te raken. De deelnemers lieten zich sponsoren voor iedere kilo die zij kwijt raakten. De opbrengst is, net als de opbrengsten van Kromhout4KWF, bestemd voor KWF Kankerbestrijding. Volgens de organisatie zijn alle deelnemers samen ongeveer 200 kilo afgevallen. Daarmee is zo’n 5000 euro opgehaald, aldus Nathalie Boerdam van de organisatie.