Politie achtervolging eindigt tegen hek showroom

Geplaatst op 29 oktober 2014, om 19:20 uur

foto: Persbureau HeitinkARNHEM – De politie heeft dinsdagochtend op de Vlamoven in Arnhem een 42-jarige man aangehouden op verdenking van de diefstal van een autoambulance. Later op de dag is ook een 38-jarige Eerbeker aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Surveillerende agenten kregen dinsdagochtend ter hoogte van het Velperbroekcircuit een zogenaamde hit op de ANPR (Automatic NumberPlate Recognition). De autoambulance die zij passeerden bleek in de nacht van 24 oktober in Lichtenvoorde te zijn gestolen. Hierop werd aan de bestuurder een stopteken gegeven. In plaats van te stoppen besloot de man er echter vandoor te gaan. Er volgde een korte achtervolging waarbij de vluchtende bestuurder in de autoambulance de politieauto heeft geschampt.

Op de Vlamoven verloor de autodief de controle over het stuur waarbij hij tegen een hek van een bedrijf tot stilstand kwam. Hij trachtte vervolgens nog rennend te ontkomen maar kon vrij snel worden aangehouden. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De gestolen autoambulance is in beslag genomen. Zowel dit gestolen voertuig als de politieauto en een geparkeerde auto raakte beschadigd. Niemand liep letsel op.

Tweede aanhouding
Na verder onderzoek werd dinsdagavond nog een tweede man in zijn woning in Eerbeek aangehouden. Deze 38-jarige Eerbeker wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal. Beide mannen zitten nog voor verder onderzoek en verhoor vast, tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.