Grote oefening brandweer bij AVR en Waterschap

Geplaatst op 23 april 2015, om 23:30 uur

foto: Charles MollDUIVEN – Dinsdagavond vond een grote brandweeroefening plaats bij de AVR en het Waterschap Rijn en IJssel in Duiven. GelreNieuws was er die avond bij. Oefenavonden waren er van 20 t/m 24 april.

De brandweerkorpsen van Duiven, Giesbeek, Doesburg, Rheden, Zevenaar en Dieren deden aan die oefening mee. Een ambulanceteam was ook ter plaatse voor assistentie om de slachtoffers te verzorgen. Er waren twee rampplekken bij de AVR en bij de waterzuivering.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij de Waterzuivering was een automobilist onwel geworden, tegen een installatie aangereden, zijn auto in brand gevlogen met overslag naar het pand. Een monteur bovenop de installatie was gevallen en gewond geraakt.

Bij de AVR was een auto in aanrijding gekomen met een heftruck waarbij de auto klem was komen te zitten tussen de heftruck en het gebouw. De bestuurder zat bekneld. Binnen het gebouw is een medewerker die aan het solderen was geschrokken en gevallen en bekneld geraakt onder een pallet. Zijn gasbrander heeft brand veroorzaakt in het gebouw.

Direct na afloop van de oefening is de inzet geëvalueerd. Onder meer de tijdsduur van de inzet en het plan van aanpak zijn doorgesproken. De andere avonden kwamen andere teams uit de regio Gelderland Midden aan bod. GelreNieuws maakte de volgende impressie van de inzet van brandweermensen.