Thuiszorgmedewerkers bezetten gemeentehuis Berkelland

Geplaatst op 22 april 2015, om 19:56 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkBORCULO – Thuiszorgmedewerkers hebben het gemeentehuis van Berkelland in Borculo bezet. De medewerkers eisen een gesprek met een wethouder of de burgemeester. De actievoerders hebben slaapzakken en pizza’s meegenomen. Er zijn ongeveer 50 mensen binnen.

Burgemeester Van Oostrum wilde eerst niet komen, maar inmiddels is hij op het gemeentehuis gearriveerd. Hij zegt weinig te kunnen doen, omdat de gemeenteraad over de thuiszorg gaat. Er was wat irritatie bij de actievoerders toen de burgemeester aan het woord was.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie is een tijdje in het gemeentehuis geweest en heeft met de actievoerders gesproken. De agenten hebben inmiddels het gemeentehuis verlaten. Thuiszorgmedewerkers en vakbond FNV liggen al tijden in de clinch met de gemeente. Ze vinden dat Berkelland te veel bezuinigd heeft op de thuiszorg.

Pas weg na gesprek
Een actievoerder die in het gemeentehuis zit, laat telefonisch weten dat ze niet weggaan, voordat ze een gesprek met een wethouder of burgemeester gehad hebben. Normaal gesproken gaat het gemeentehuis om 19.00 uur dicht.

Tekst: Omroep Gelderland