Arrestaties voor de vernieling politiebureau in Dieren - GelreNieuws.nl

Arrestaties voor de vernieling politiebureau in Dieren

Geplaatst op 21 oktober 2015, om 17:06 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkDIEREN – De politie heeft vandaag een 15-jarige jongen uit de gemeente Apeldoorn aangehouden. Dinsdagmiddag werd al een 15-jarige meisje uit de gemeente Rheden aangehouden. Zij worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de vernieling en poging brandstichting aan het politiebureau in Dieren aan de Hogestraat twee weken geleden.

Woensdag 7 oktober werd iets voor 17.00 uur een ruit vernield van het politiebureau. Eerder die middag was er ook al met een steen tegen de gevel gegooid. Hierbij werd overigens niets vernield. Agenten die aan het werk waren hebben nog wel in de omgeving gezocht maar troffen niemand meer aan. Op vrijdagmiddag 9 oktober, iets voor 16.00 uur was het wederom raak.  Toen werd er een fles met een brandbare vloeistof op de binnenplaats gegooid. De brand is toen vanzelf uitgegaan.

De politie nam de zaak hoog op en riep getuigen op zich te melden. De politie houdt er rekening mee dat er een verband is met de graffiti die is aangetroffen op de basisschool de Boomgaard-Zuid aan het Schoolpad in Dieren.

De gemeente Rheden

De gemeente Rheden heeft na de incidenten, op verzoek van de politie, groen verwijderd aan de achterkant van het politiebureau. Dit is gebeurd om veiligheidsredenen.