Tip over vuurwapen leidt tot onderzoek naar drugs en witwassen - GelreNieuws.nl

Tip over vuurwapen leidt tot onderzoek naar drugs en witwassen

Geplaatst op 10 november 2015, om 12:25 uur

20151109115654_IMG_6849VELP – Op maandag deed de politie onderzoek in een bedrijfspand en woning aan de Schoolstraat in Velp. De politie kreeg eerder een tip over een vuurwapen op dat adres.

Rond 9.30 uur deden politieagenten een inval en vonden twee balletjespistolen, die niet van echt te onderscheiden waren. Tijdens de huiszoeking stuitten de agenten onverwacht ook op hard –en softdrugs. Daarop besloten ze om het onderzoek uit te breiden. Onder leiding van een rechter-commissaris werden aanvullend geld, computers en documenten in beslag genomen.

Omdat er aanwijzingen waren dat er mogelijk meer drugs aanwezig zou zijn op een andere plaats werd een tweede pand aan de W. Kerstenweg in Renkum doorzocht. Daar vonden politieagenten een forse hennepkwekerij van ongeveer 800 planten. De planten zijn gisteravond geruimd en vernietigd. Het onderzoek in Renkum was rond 20.30 uur afgerond.

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie, de Opiumwet en Witwassen. De verdachten van 44 en 30 jaar, komen uit Arnhem en Velp. Ze worden nu verhoord, en zijn in verzekering gesteld.