Verdachte aangehouden in onderzoek brandstichting bakkerij Ulft

Geplaatst op 10 november 2015, om 12:43 uur

fotoULFT – Dinsdagochtend heeft de politie een 21-jarige man uit Doetinchem aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting in Ulft in september. Ook is de Opel Astra die vermoedelijk gebruikt is die nacht in beslag genomen.

Dinsdagavond 3 november besteedde Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan de brand, die woedde in de nacht van zondag op maandag 14 september aan de Deken Nijkampstraat in Ulft. Een woning met aangrenzende bakkerij brandde volledig uit. De brand bleek te zijn aangestoken, vermoedelijk door twee brandstichters. De recherche ontving 11 tips na de uitzending en ook het rechercheonderzoek kwam na de uitzending in een stroomversnelling. De verdachte is dinsdagochtend vroeg thuis aangehouden. Het onderzoek naar de tweede verdachte is nog in volle gang.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De auto die vermoedelijk gebruikt is tijdens de brandstichting is al eerder aangetroffen en in beslag genomen. In belang van het nog lopende onderzoek kan de politie op dit moment niet ingaan op waar en hoe de auto gevonden is. De auto wordt onderzocht door forensisch rechercheurs.

Explosie
De eerste meldingen over de brand kwamen die nacht vlak na 02.40 uur binnen bij de hulpdiensten, nadat de bewoners van de getroffen woning en omwonenden wakker werden van een harde knal. Ook diverse voertuigen en woningen in de omgeving liepen schade op door de explosie en/of brand. Vier volwassenen en een kind die in de woning verbleven wisten het huis gelukkig wel op tijd te verlaten. Er raakte niemand gewond maar de schade en impact waren enorm, mede door het verlies van persoonlijke bezittingen van een pas overleden (klein)kind.