Ravage na plofkraak in Rabobank Didam, politie zoekt getuigen

Geplaatst op 26 januari 2017, om 06:05 uur

foto: Roland HeitinkDIDAM –In de nacht van woensdag op donderdag 26 januari is er een plofkraak gepleegd op een pinautomaat aan de Wilhelminastraat in Didam. De EOD kwam ter plaatse en heeft een achter gebleven explosief afgevoerd en op een veilige locatie tot ontploffing gebracht. Meerdere woningen boven de bank zijn uit veiligheidsoverwegingen ontruimd. Deze woningen zijn rond 12.00 uur vrijgegeven.

De plofkraak vond rond 03.10 uur plaats. Bij de kraak is een flinke ravage ontstaan. Het is nog niet duidelijk of er buit gemaakt is. Ongeveer 20 bewoners van zo’n 10 woningen werden opgevangen in het gemeentehuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Buurtonderzoek
De politie was snel ter plaatse maar de daders zijn niet meer aangetroffen. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld, inclusief een buurtonderzoek.

Op dit moment vinden er nog wat stutwerkzaamheden plaats om er zeker van te zijn dat er in de bank veilig gewerkt kan worden, en daarna gaat het sporenonderzoek van de politie van start.

Tips of camerabeelden? Bel de politie!
Getuigen hoorden vlak na de knal een auto hard wegrijden. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoeveel daders bij de plofkraak betrokken waren. Ook is er nog geen nadere informatie beschikbaar over de auto.

Denkt u de daders en/of hun auto mogelijk gezien te hebben aan de Wilhelminastraat of in de omgeving? Of heeft u camerabeelden waarop de auto te zien kan zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook