Artikel

Grote ravage in Rheden: ‘Het leek wel een tornado’

Geplaatst op 5 juni 2019 04:33 | Laatst bijgewerkt op 5 juni 2019 09:21

RHEDEN – De gemeente Rheden is zwaar getroffen door het noodweer wat dinsdag eind van de avond overtrok. Ruim 100 brandweermensen zijn bezig met het opruimen van de ravage. Voor het dorp Rheden is zwaar getroffen.

Dat meldt de veiligheidsregio. Er zijn ruim 100 bomen omgevallen. Tussen de 10 en 15 huizen zwaar beschadigd en tientallen auto’s total loss, doordat er een boom op viel. De brandweermensen zijn druk bezig met het vrijmaken van de wegen. Volgens de woordvoerder zal dit tot woensdag eind van de ochtend gaan duren. Buurtbewoners spreken over een tornado. De brandweer houdt het op een wervelwind. Vermoedelijk is de Arnhemseweg het zwaarst getroffen: zeker 20 bomen gingen daar als lucifer stokjes om en dakpannen vlogen de lucht.

De burgemeester, Carol van Eert, is in de brandweerkazerne aanwezig voor de bewoners die niet terug hun huis in kunnen. Hij zal ze een hart onder de riem te steken.

Basisschool De Holtbanck in Rheden houdt het schoolplein woensdag dicht vanwege een honderden jaren oude boom. Eerst moet deze geïnspecteerd worden, voordat de schoolplein weer open gaat.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Instagram

foto’s: Roland Heitink/Persbureau Heitink