Achtervolging A12 eindigt in ongeval bij Arnhem

Geplaatst op 4 juni 2020, om 02:10 uur

ARNHEM – Een politieachtervolging is woensdagavond omstreeks 22.45 uur geëindigd in een ongeval op de A12 bij Arnhem. De verdachte is gewond geraakt en aangehouden.

De politie kreeg de auto in het vizier door zijn opvallende rijgedrag en snelheid. Vervolgens negeerde de verdachte een stopteken, waarna de achtervolging begon. Tussen knooppunt Grijsoord en Waterberg in de richting van Duitsland stopte het na een ongeval. De verdachte botste met zijn auto achterop zijn voorganger en raakte de macht over het stuur kwijt. De politie kon hem klemrijden tegen de vangrail aan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De verdachte raakte gewond. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor medische assistentie. Hij is vervolgens per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe ernstig de verwondingen zijn is niet bekend. Alle betrokken agenten kwamen met de schrik vrij evenals de onschuldige automobiliste waar de verdachte tegenaan reed.

De politie heeft tot diep in de nacht ter plekke onderzoek gedaan. Hiervoor was een rijstrook afgesloten. Waar de achtervolging begon wil de politie ter plaatse niets over kwijt. Onderzocht wordt of de verdachte onder invloed was. Naast alcoholische dranken is er in de achterbak een lachgas aangetroffen.

foto’s & video: Roland Heitink/Persbureau Heitink