Grote uitslaande brand in manege Doorwerth

Geplaatst op 8 juni 2020, om 06:02 uur

DOORWERTH – Op de Fonteinallee in Doorwerth woedde in de nacht van zondag op maandag een grote uitslaande brand in een manege. Bij de brand was sprake van forse rookontwikkeling.

De brand werd rond 03:35 uur ontdekt, waarna er al snel werd opgeschaald tot grote brand. Ter plaatse bleek dat het ging om een fors uitslaande brand in een manege. De circa 25 paarden die binnen stonden zijn allemaal veilig uit de stal gehaald met behulp van de staleigenaar. De staleigenaar heeft hierbij lichte brandwonden aan zijn handen opgelopen en is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De helft van de circa 25 paarden zijn bij buren ondergebracht in weilanden. De andere helft staat in het eigen weiland, weg van de brand. Dit meldt de brandweerwoordvoerder.

Water
Brandweerwagens reden af en aan omdat er ter plekke te weinig water gewonnen kon worden. Brandweer was met onder andere acht blusvoertuigen ter plaatse om het vuur te blussen, daarnaast was er ook veel ondersteunend materieel aanwezig voor onder andere waterwinning.

De brand is momenteel onder controle, zo liet de woordvoerder weten. De oorzaak is nog niet bekend en dit zal onderzocht gaan worden.

foto’s: Roland Heitink & Patrick Apenhorst – Persbureau Heitink