Voor 100.000 euro aan drugs onderschept bij controle - GelreNieuws.nl

Voor 100.000 euro aan drugs onderschept bij controle

Geplaatst op 18 september 2020, om 15:17 uur

GENDRINGEN – Het Grensoverschrijdend Politie Team, van de Nederlandse politie, de Koninklijke Marechaussee en de Duitse Bundespolizei hebben een flinke hoeveel drugs weten te onderscheppen bij een controle van een automobilist.

De vondst werd dinsdagochtend gedaan, maar maakte de politie pas vrijdag bekend. Een Nederlandse Opel Corsa werd gecontroleerd in Duitsland, net over de grens bij Gendringen. In de Opel troffen ze een tweetal mannen uit Nederland aan. De mannen waren volgens eigen zeggen op weg naar Berlijn. Tijdens de controle werd achterin de auto een zilveren koffer aangetroffen. Daarin lagen een tiental vacuümzakken met in totaal 10,44 kg amfetamine.

Beide mannen zijn daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Kleve. ‘Zij worden verdacht van het smokkelen van grote hoeveelheden harddrugs. Ze zullen zich nu moeten verantwoorden voor de rechter. En zullen hoogstwaarschijnlijk jarenlang de cel in moeten. De verkoopwaarde van de amfetamine bedraagt ongeveer ​​99.000 euro.’, schrijft de politie Zevenaar op Twitter.

foto: politie

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com