Artikel

5475 nieuwe besmettingen, mogelijk morgen maatregelen

Geplaatst op 8 juli 2021 15:36 | Laatst bijgewerkt op 8 juli 2021 15:42

NEDERLAND – Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5475 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1815 meer dan gisteren. Afgelopen week werden gemiddeld 2308 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 277 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

Als er door het snel oplopend aantal besmettingen nieuwe maatregelen nodig zijn dan kondigt het kabinet die morgen aan, reageert demissionair minister De Jonge op de cijfers. “We zien een hele snelle stijging die zich nog niet vertaalt in ziekenhuisopnames, maar het gaat wel snel.”

Of er maatregelen nodig zijn hangt af van het spoedadvies van het OMT, het Outbreak Management Team. Het kabinet vroeg daar gisteren om advies. “Waar we steeds voor hebben ingegrepen was vanwege het beschermen van kwetsbaren en het niet overbelasten van ziekenhuizen. De besmettingen van nu komen in hoge mate voor bij jongeren en die komen niet onmiddellijk in het ziekenhuis.”

Wel zegt De Jonge dat Nederland een code rood-land kan worden, waardoor Nederlanders niet meer welkom zijn in andere landen of aan strenge inreisvoorwaarden moeten voldoen. Dat kan gevolgen hebben voor vakanties.

Hij adviseert nogmaals iedereen zich te laten vaccineren. “Of je kiest daarvoor, of je kiest er toch min of meer voor dat je ergens de komende maanden ziek wordt van corona. Bescherm jezelf en bescherm onze vrijheden.”

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Instagram