Meerdere bekeuringen bij verkeerscontrole in Arnhem - GelreNieuws        

Meerdere bekeuringen bij verkeerscontrole in Arnhem

Geplaatst op 2 december 2021, om 21:59 uur

ARNHEM – De politie in Arnhem heeft donderdagavond controles gehouden in de stad. Onder andere werden er meerdere bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder juiste verlichting.

Politie Arnhem-Zuid laat op sociale media weten dat zij diversen verkeerscontroles hebben uitgevoerd. Hierbij werd de aandacht vooral gelegd op zichtbaarheid. Er werden bij deze controles zeven bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder juiste fietsverlichting. Ook werden er enkele bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder rijbewijs, het niet tonen van een rijbewijs en het rijden met een snorfiets op een plek waar dat niet is toegestaan.

De politie is de afgelopen dagen erg druk met het benadrukken van het belang van goed zichtbaar zijn.  Zo posten zij hier berichten over op sociale media, en zijn er markeringen op het wegdenk te vinden met de tekst: ‘zet je licht aan’. Niet alleen de zichtbaarheid van fietsers is belangrijk. Ook het ijsvrij maken van voertuigen is van belang. Wanneer een voertuig niet voldoende ijsvrij is, dan riskeert u een boete van €250,-

Regels zichtbaarheid
Uw voertuig moet voldoende ijsvrij zijn. U moet voldoende zicht naar voren en opzij hebben. De politie adviseert om altijd alle ruiten en spiegels ijsvrij te maken.

Voor fietsverlichting gelden de volgende regels: wit of geel licht voor, rood licht achter, de lampen mogen niet knipperen en de lampen moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen. Daarnaast moeten de lampen goed zichtbaar zijn.