Visser slaat alarm na drugsdumping Giesbeek, één persoon onwel

Geplaatst op 29 juni 2024, om 08:11 uur

GIESBEEK – In de nacht van vrijdag op zaterdag is de Rivierweg tussen Giesbeek en Angerlo enige tijd afgesloten geweest vanwege een drugsdumping bij een visvijver langs de weg.

Een man wilde vrijdagavond gaan vissen en rook een vreemde geur toen hij zijn busje had geparkeerd. Hij waarschuwde de meldkamer, waarna een gemeentemedewerker ter plaatse kwam om de geur te onderzoeken. De medewerker vertrouwde het niet en schakelde de omgevingsdienst in. De medewerker van de gemeente werd onwel, waarna de ambulancedienst werd ingeschakeld.

Rond 00:15 uur kwam de brandweer met meerdere voertuigen, waaronder een tankautospuit en een adviseur gevaarlijke stoffen. Omdat de oorzaak van de geur niet meteen duidelijk was, werd de weg tussen Giesbeek en Angerlo volledig afgesloten.

De visser vertelde de hulpdiensten dat hij op weg naar zijn visplek door twee plassen vloeistof was gereden. Uit onderzoek bleek dat het om gedumpt drugsafval ging. Het busje, dat bijna de Rivierweg had bereikt, moest blijven staan voor reiniging. De persoon die onwel waren geworden, werd gecontroleerd door de ambulance, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

De politie onderzoekt het incident, en vermoedelijk zal de bodem gesaneerd moeten worden. Hoe lang dit duurt en hoe lang de weg afgesloten blijft, is nog onbekend.

Foto’s: Persbureau Heitink