Zwarte Cross krijgt ‘gigantisch’ nieuw hoofdpodium

Geplaatst op 3 juli 2024, om 18:35 uur

LICHTENVOORDE – De Zwarte Cross gaat deze editie uitpakken met een enorm nieuw hoofdpodium. Het podium zal 170 meter breed en 35 meter hoog zijn en is uitgerust met twee reuzenraden en een glijbaan. Voor de organisatie is het een droom die uitkomt dat muziek, kermis, stunts, cross en zelfs het publiek samenkomen op dit nieuwe podium.

Enkele weken voor het festival in Lichtenvoorde begint, deelt de organisatie een eerste schets van het podium. Het ziet er indrukwekkend uit, met onder andere twee publieksdecks waardoor festivalgangers de shows vanaf het podium zelf kunnen ervaren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een opvallend onderdeel van het ontwerp is de ‘globe of death’, een stalen bol waarin stuntmannen met hun motor rondrijden. De organisatie waarschuwt gekscherend ouders om hun kinderen thuis te laten, omdat ze de gevaarlijke stunts van de waaghalzen niet willen nadoen.

Het festival deelt ook enkele duizelingwekkende cijfers: het nieuwe hoofdpodium heeft 150 speakers, 380 led-panelen, 300 lampen en 26 vlammenwerpers. Het geheel bestaat uit 650.000 kilo materiaal. Hoe het er in het echt uitziet, blijft een verrassing tot de Zwarte Cross zelf.