Politieagent biedt spullen vliegramp MH17 te koop aan op Marktplaats - GelreNieuws.nl

Politieagent biedt spullen vliegramp MH17 te koop aan op Marktplaats

Geplaatst op 29 november 2015, om 23:13 uur

foto: Persbureau HeitinkOOST NEDERLAND – De politie heeft zondagmiddag een medewerker buiten functie gesteld. Hij wordt ervan verdacht dienstgoederen via internet te hebben aangeboden. Het gaat onder andere om kledingstukken die door de medewerker gebruikt zijn bij het onderzoek naar vliegramp MH17. De politiemedewerker is inmiddels aangehouden op verdenking van verduistering.

Direct nadat deze informatie de politieleiding bereikte, is er een onderzoek gestart en heeft de leiding de man buiten functie gesteld. Inmiddels is hij voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. Naast de kledingstukken stond er in de advertentie ook een tissuezakje van Malaysia Airlines en een klein stukje onbekend materiaal. Onderzoek moet uitwijzen of deze goederen van het ramptoestel afkomstig zijn.

Er is een intern onderzoek gestart. Ook is er een strafrechtelijk onderzoek gestart onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland. In verband met deze onderzoeken kunnen op dit moment geen nadere mededelingen worden gedaan.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com