Disclaimer - GelreNieuws.nl

Disclaimer

Doel van de site
Deze website is gemaakt vanuit een journalistiek oogpunt. Het doel van deze website is dan ook zeker niet sensatie belust. Bij de artikelen worden foto’s geplaatst, foto’s zeggen immers meer dan woorden.

Totstandkoming
Deze website is een privé-initiatief.  De site komt tot stand in samenwerking met diverse freelance foto(video)grafen en journalisten.

Uitsluiting aansprakelijkheid
De webmaster- eigenaar van deze site nemen geen verantwoordelijkheid ten aanzien van de eventuele rechten van foto’s, artikelen en- of afbeeldingen die door derden zijn toegestuurd voor plaatsing op deze site.

Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze site de uiterste zorg is nagestreefd, sluit de Webmaster iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site beschikbaar is.

Foto’s, Video’s en info op de pagina’s
Op alle foto’s, video’s en informatie van deze internetpagina’s berust copyright. Wanneer men een foto wil overnemen op welke wijze dan ook, dient altijd contact te worden opgenomen met de Webmaster van deze site. Er is getracht de privacy van betrokkenen optimaal te waarborgen. Mocht u van mening zijn dat de privacy toch geschonden wordt, neem dan eveneens contact op met de Webmaster.

Artikelen
Geplaatste artikelen zijn rechtstreeks overgenomen van de bron; de opinie van de auteur hoeft niet overeen te komen met die van de Webmaster, of overeen te komen met de werkelijkheid.
Tevens is het zo dat de Webmaster iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site beschikbaar is.

Het is verboden de informatie, artikelen, teksten, foto’s en video’s van deze website ergens anders te tonen zonder schriftelijke toestemming van de webmaster.

Overig

Ik sta ongewenst op een foto. Mogen jullie dit zomaar doen?
In principe valt fotografie onder de vrije nieuwsgaring. Alles vanaf de openbare weg mag door ons worden vastgelegd op foto en worden gepubliceerd. Nederland is immers een vrij land.

Uiteraard willen wij met onze foto’s niemand in verlegenheid of diskrediet brengen. Daarom zorgen wij er altijd voor dat nummerplaten van betrokken voertuigen altijd onherkenbaar worden gemaakt. In principe proberen wij zoveel mogelijk te voorkomen om slachtoffers te fotograferen. Door even vanuit een andere positie een foto te maken proberen wij te voorkomen dat slachtoffers zichtbaar zijn. Mocht er onverhoopt toch een slachtoffer zichtbaar zijn op een foto, dan zullen wij deze zodanig bewerken dat de betrokkenen onherkenbaar op de foto verschijnen of dat wij deze foto niet plaatsen. Mensen die wij fotograferen als omstanders kiezen er zelf voor om ter plekke te komen en lopen dus het risico om op een foto te verschijnen.

Waarom worden foto’s van ongelukken met een dodelijke of ernstige afloop op deze site gezet?
Het is misschien een beetje simpel om te antwoorden met waarom niet. Wij maken foto’s van allerlei incidenten, branden en ongevallen die enige nieuwswaarde hebben. Daarbij zitten ook regelmatig ongevallen met dodelijke afloop. Wij proberen een overzicht te geven van het geen er heeft plaatsgevonden. Net zo als andere media. Wij kunnen ons voorstellen dat de foto’s niet bij iedereen in goede aarde vallen, maar daarom mag je er naar kijken en hoeft het niet.

Bij de redactie komen veelal na het plaatsen van foto’s van een dodelijk ongeval reacties binnen van nabestaanden, zij stellen dat het hen enorm heeft geholpen bij de verwerking.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com