Auto tegen boom

Geplaatst op 29 november 2008, om 16:07 uur

HARFSEN – Een 19-jarige automobilist uit Eefde is vrijdagmiddag 28 november met de schrik vrijgekomen nadat hij met zijn auto tegen een boom aan de Koekoekweg reed.

De automobilist is rond 17.25 uur op de Koekoeweg bij Harfsen in een bocht in de berm geraakt, hierop deed hij een stuurcorrectie waardoor hij de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. De man is voor onderzoek per ambulance naar het Spittaal ziekenhuis gebracht. Hij liep een lichte kneuzing op. De auto was total loss en moest worden afgesleept.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Automobilist onder invloed

LAAG KEPPEL – De politie heeft in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 november in Laag Keppel het rijbewijs ingenomen van een 18-jarige beginnend bestuurder uit Drempt.

De jongeman werd rond 03.10 uur door de politie op de Rijksweg staande gehouden, omdat hij veel te hard reed binnen de bebouwde kom. De blaastest gaf aan dat de automobilist ook teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 0.99 promille aan, terwijl 0.2 promille is toegestaan voor een beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de jongeman werd hierop ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor brandstichting

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 november een 18-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van brandstichting in een container aan de Landdrostlaan.

Een getuige zag rond 04.11 uur een drietal jongens container in brand steken. Toen hij de jongens aansprak, renden ze weg. De brandweer was snel ter plaatse en bluste het brandje. Agenten konden even later de 18-jarige verdachte op basis van het signalement aanhouden. De jongeman is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Vrachtwagenchauffeur onwel

EMST – Op de Eperweg in Emst is vrijdagmiddag 28 november een 52 jarige vrachtwagenchauffeur uit Klarenbeek (gem Apeldoorn) tijdens het rijden waarschijnlijk onwel geworden. De vrachtwagen raakte beschadigd, maar niemand raakte gewond.

De vrachtwagenchauffeur reed rond 13.06 uur vanuit Emst richting Epe toen hij na de rotonde in Emst waarschijnlijk onwel is geworden. De man is vermoedelijk met een wiel in de berm terecht gekomen, tegen een lantaarnpaal gebotst, langs een boom geschampt en uiteindelijk op het fietspad tot stilstand gekomen. De man kwam met de schrik vrij, maar is ter observatie per ambulance overgebracht naar het Lukas Ziekenhuis.

Bromfietser op de snelweg

EPE – De politie heeft vrijdagmiddag 28 november een 47 jarige Apeldoorner beboet voor het rijden op de snelweg met een bromfiets.

De politie kreeg rond 15.22 uur meerdere meldingen over een bromfietser die over de vluchtstrook van de A50 reed in de richting van Zwolle. De politie hield de man na de afslag Hattem staande. Hij verklaarde dat hij over de snelweg naar Leeuwarden wilde en dat zijn navigatiesysteem deze route aangaf. De man kreeg een proces-verbaal voor rijden op de snelweg en moest een alternatieve route zoeken.

Hooibalen voor gemeentehuis in brand

ELBURG – In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 november is bij het gemeentehuis in Elburg een aantal hooibalen opgestapeld en in brand gestoken. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

De politie kreeg rond 2.36 uur de melding van een brandje bij de ingang van het gemeentehuis van Elburg aan de Zuiderzeestraatweg. Ter plaatse bleken een 10 a 15 tal hooibalen voor de ingang van het gemeentehuis te zijn gestapeld en er lagen een aantal losse hooibalen die in brand stonden. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brandende hooibalen blussen. Er is geen schade aan het gemeentehuis ontstaan. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt mogelijke getuigen zich te melden via 0900-8844.