Gewapende overval op Albert Heijn Zutphen

Geplaatst op 8 november 2008, om 11:48 uur

ZUTPHEN – De Albert Heijn aan de Polsbroek in Zutphen is zaterdagochtend overvallen door vermoedelijk twee gewapende mannen. Er raakte niemand gewond. Het is nog onbekend of de daders iets hebben buit gemaakt. Dat maakte de politie aan het begin van de middag bekend.

Volgens de politie bedreigden de twee mannen rond half zeven ’s ochtends een vrachtwagenchauffeur, die de daders vervolgens binnenliet. De winkel was nog gesloten, maar er waren al wel acht medewerkers binnen. Ook deze mensen werden met een wapen bedreigd. Vervolgens zijn de daders kort na half zeven te voet weggevlucht richting de Laarstraat, via het Hogestraatje. De gealarmeerde politie heeft direct een onderzoek ingesteld en in de omgeving gezocht naar de daders. Van getuigen zijn verklaringen opgenomen en er is een technisch onderzoek ingesteld. De winkel is in de loop van de ochtend open gegaan.

De politie gaat er in haar onderzoek van uit dat het om twee overvallers gaat die in elk geval een mes bij zich droegen en een vuurwapen of iets dat daar verdacht veel op lijkt. De politie roept mensen die de overvallers hebben gezien, of andere informatie hebben over de overval, op om zich te melden bij de politie. Dit kan via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.