Dierenambulance mikpunt agressie - GelreNieuws.nl

Dierenambulance mikpunt agressie

Geplaatst op 18 november 2008, om 12:07 uur

DOETINCHEM – De vrijwilligers van de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk krijgen steeds vaker te maken met agressie. In de afgelopen twee maanden vonden minstens 4 incidenten plaats.

Volgens vrijwilliger Gert Wissing zijn scheldpartijen, ernstige bedreigingen en hinderlijk gedrag aan de orde van de dag.

“Afgelopen week is een medewerkster in Borculo zo ernstig bedreigd dat ze niet meer alleen op de dierenambulance durft te rijden. Door ons was een weggelopen hond opgehaald, via de chip konden we de eigenaar achterhalen. Bij het afleven van de hond werden de mensen boos omdat ze de kosten van de rit moesten betalen. Daarbij werd de ambulance mikpunt van het geweld waardoor een deur beschadigd raakte.” aldus Wissng.

De bemanning van de dierenambulance doet het werk geheel vrijwillig. Echter moeten de kosten van de rit wel worden betaald. Wissing: “De dierenambulance rijdt niet op water”.

Ook de telefoniste van de dierenambulance heeft het regelmatig zwaar te voorduren. “Wij maken onderscheid in ‘spoedgevallen’ en ‘ingeplant werk’. Het kan zijn dat er een spoedgeval  tussen het ingeplande werk komt. Mensen werden dan boos omdat we later komen dan de afgesproken tijd.” zegt Wissing.

Bij elk incident wordt inmiddels de politie ingeschakeld.