Jongen dealt drugs bij Eerbeekse school

Geplaatst op 19 november 2008, om 17:04 uur

EERBEEK – Agenten hebben dinsdagmiddag 18 oktober een drietal jongens gecontroleerd die zich verdacht ophield onder de overdekte fietsenstalling van een school in Eerbeek. Eén van hen bleek softdrugs bij zich te hebben.

Als de agenten de jongens rond 16.45 uur naderen gaat één van hen er vandoor en gooit iets op het dak van de fietsenstalling. Bij controle blijkt het om een zakje weed te gaan. De agenten treffen in de rugzak van de tiener nog een zak weed aan en een doos met cannabiszaadjes. De jongen is aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Het onderzoek wordt voortgezet.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Snelheidscontrole

BRUMMEN – De politie heeft dinsdag 18 november Brummen op de N348 een snelheidscontrole gehouden omdat daar uitzonderlijk hard wordt gereden. Van twee bestuurders werd hun rijbewijs ingevorderd.

Bij de controle op de N348 tussen Zutphen en Brummen bleek dat er inderdaad erg hard wordt gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 160 km. Vijf bestuurders reden 50 km harder dan de toegestane snelheid. Van twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. De overtreders krijgen een boete thuis gestuurd.

Rijden onder invloed

EEFDE – De politie heeft woensdagochtend 19 november een 61-jarige man uit de gemeente Zutphen aangehouden omdat hij met drank op ging rijden.

Agenten zagen de man bij een café wegrijden en besloten hem te controleren. Hij werd op de Zutphenseweg in Eefde staande gehouden. De blaastest wees uit dat de man alcohol gedronken had. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 0,67. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.