Lastposten moeten mee naar politiebureau

Geplaatst op 9 november 2008, om 14:43 uur

ZUTPHEN – Een 21-jarige man uit Zutphen is in de nacht van zaterdag op zondag 9 november in zijn woonplaats aangehouden omdat hij in het uitgaansgebied voor overlast zorgde.

De man zocht in het uitgaansgebied met willekeurige voorbijgangers ruzie. De gewaarschuwde politie vorderde de man verschillende keren het uitgaansgebied te verlaten. Dit weigerde hij waarna hij werd aangehouden. Hij heeft het politiebureau later met een boete verlaten.

Ook hield de politie die zelfde nacht een andere 21-jarige man uit Zutphen en een 29-jarige man uit Eerbeek aan voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Bij de politie kwam omstreeks 04.20 uur een melding binnen dat er in Zutphen een conflict zou zijn tussen een horeca-uitbater en wat bezoekers. Twee mannen wilden bij de horecagelegenheid naar binnen, maar dit kon niet meer omdat de zaak al gesloten was.  Agenten die ter plaatse gingen zagen dat de twee mannen buiten bij de horecagelegenheid bleven staan en voor overlast zorgden. De agenten vorderden de mannen verschillende keren om naar huis te gaan, maar hieraan gaven zij geen gevolg. De mannen zijn vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze een boete kregen voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.