Grote schade na botsing met wegafzetting - GelreNieuws.nl

Grote schade na botsing met wegafzetting

Geplaatst op 5 november 2008, om 17:45 uur

Aalten – De politie trof woensdagochtend op de Hamelandroute een zwaar beschadigde mobiele wegafzetting aan. Ter plaatse werden resten van een auto aangetroffen, die kennelijk tegen de afzetting aangebotst was.

Na enig speurwerk kwam de politie de desbetreffende automobilist op het spoor, een 53-jarige man uit Aalten. Hij verklaarde vanaf de Hessenweg de Hamelandroute te zijn opgereden en niet te hebben geweten dat de Hamelandroute afgesloten was. Vervolgens had de bestuurder op de Hamelandroute moeten uitwijken voor een ree, en was vervolgens op de ruim 500 kilo zware wegafzetting gebotst. Zowel de wegafzetting als de auto liepen forse schade op. De man had zelf het afslepen van zijn auto geregeld. Omdat er geen bebording op de Hessenweg bleek te staan over de afzetting van de Hamelandroute maakt de politie geen proces-verbaal op over het feit dat de automobilist de aanrijding en de schade niet heeft gemeld bij de politie. Inmiddels is er wel bebording op de Hessenweg aangebracht.

Man rijdt onder invloed weg na aanrijding

Wilp (Gld.) – De politie heeft dinsdagavond 4 november een 31-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van de plek waar hij een aanrijding had veroorzaakt.

De politie ontving rond 22:30 uur een melding dat er op een parkeerplaats langs de A1een geparkeerde tractor met oplegger aangereden was door een personenauto. Beide voertuigen raakten niet of nauwelijks beschadigd maar toen de chauffeur van de tractor aangaf toch de politie te willen alarmeren reed de automobilist weg. Met behulp van het kentekennummer heeft de politie de automobilist korte tijd later thuis aangetroffen. De man leek onder invloed van alcohol, waarop de agenten hem een blaastest afnamen. De blaastest bevestigde dat de man gedronken had. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij een promillage van 1,9 blies. Zijn rijbewijs is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Gewond na kettingbotsing

Apeldoorn – Op dinsdagmorgen 4 november vond er omstreeks 09:30 uur een aanrijding plaats op de Deventerstraat in Apeldoorn. Bij de aanrijding waren drie personenauto’s betrokken. Drie personen liepen nekklachten op en zijn doorverwezen naar de huisarts.

Een 22-jarige man uit Uden reed met zijn personenauto over de Deventerstraat vanuit de richting Noorderlaan en werd door de verkeersituatie gedwongen te stoppen. De 72-jarige automobilist uit Apeldoorn reed achter hem en stopte ook. De naderende 35-jarige Apeldoornster kon niet meer stoppen en boste met haar personenauto tegen de auto van de 72-jarige man. Hierdoor botste hij door tegen de 22-jarige Udenaar. De 35-jarige vrouw, 72-jarige man en een 26-jarige inzittende uit het voertuig van de Udenaar liepen nekklachten op. Ze zijn alledrie voor onderzoek doorverwezen naar de huisarts.

Snorfietser gewond na val, fietsers fietsen door

Apeldoorn – Op dinsdagmiddag 4 november kwam er omstreeks 17:30 uur een snorfietser ten val op de Heemradenlaan. Waardoor de man ten val kwam is onduidelijk. Wel is het duidelijk dat er een fietser bij betrokken was. De 55-jarige Apeldoorner liep een gebroken arm op en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie kreeg omstreeks 17:30 uur een melding dat er een gewonde snorfietser op de grond lag op de Heemradenlaan tegenover het politiebureau. De man bleek te zijn gevallen nadat hij vermoedelijk moest uitwijken voor een fietser. Of hij de fietser geraakt heeft of niet is vooralsnog onbekend. De onbekende fietser was samen met een andere fietser en ze zijn na de val van de snorfietser niet gestopt. De gewonde man is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bleek onder andere een gebroken arm te hebben opgelopen. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van deze aanrijding en is op zoek naar getuigen. Ook roept de politie de fietser(s) op om zich te melden. Men kan bellen via 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com