Ongevallen door gladheid - GelreNieuws.nl

Ongevallen door gladheid

Geplaatst op 25 november 2008, om 09:54 uur

ZUTPHEN/HARFSEN/VORDEN – Door de gladheid hebben zich maandag verschillende ongevallen voorgedaan. De ambulancedienst had het vooral druk in verband met het vervoer van gevallen verkeersdeelnemers. In enkele gevallen moest een sleepbedrijf beschadigde auto’s wegslepen.

De eerste aanrijding ten gevolge van de gladheid werd rond 08.00 uur gemeld. Op de Braakhekkeweg in Harfsen was een 29-jarige Deventenaar met zijn auto in een flauwe bocht in een slip geraakt en tegen een boom gebotst. De auto moest worden afgesleept.

Een 20-jarige jongeman uit Warnsveld raakte omstreeks 08.50 uur op de toegangsweg bij park Bronsbergen met zijn auto in een slip en kwam hierdoor op de verkeerde weghelft. Hier botste hij tegen de auto van een 53-jarige inwoonster uit Twello.

Op de Wildenborchseweg in Vorden botste omstreeks 16.50 uur een 46-jarige automobilist uit Didam tegen een boom.

Op de Martinetsingel in Zutphen vonden aan het eind van de middag twee ongevallen plaats. Een 53-jarige Zutphenaar gleed met zijn auto tegen een hekje waardoor schade ontstond. Nagenoeg op dezelfde plaats kwam een 20-jarige Zutphense met haar auto dwars op de rijbaan te staan en werd aangetikt door een 43-jarige Zutphense automobiliste die eveneens door de gladheid niet meer op tijd kon stoppen.

Op de Braamkamp is een fietsster ongelukkig komen te vallen. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een zelfde transport onderging een 67-jarige vrouw uit Eefde. Zij was op de Rijkenhage komen te vallen. Omstanders dekten haar toe met dekens omdat de ambulance nog bij het vorige ongeval was ingezet.

Tot slot raakte in de nacht van maandag op dinsdag 25 november op de Oude Kanonsdijk in Zutphen een 23-jarige automobilist uit Zutphen door de gladheid van de weg. Hij kwam met z’n auto in een greppel terecht en de auto moest worden afgesleept.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com