Regionaal Vuurwerkteam Politie actief - GelreNieuws.nl

Regionaal Vuurwerkteam Politie actief

Geplaatst op 18 november 2008, om 14:33 uur

ZUTPHEN – Het Regionale Vuurwerkteam van de politieregio Noord- en Oost-Gelderland is ook dit jaar weer operationeel. Een speciaal rechercheteam van zeven rechercheurs, doet ieder jaar, in de aanloop naar de nieuwjaarswisseling, onderzoek naar overtredingen van de vuurwerkwetgeving.

In het bijzonder de invoer, de handel en opslag van partijen illegaal (niet goedgekeurd) vuurwerk door particulieren, krijgen van dit rechercheteam volop de aandacht. De politie hoopt met de opsporingsactiviteiten en de inbeslagname van partijen illegaal vuurwerk een bijdrage te leveren aan een veiliger nieuwjaarsviering.

Gevaar en schade
Jaarlijks vinden er altijd nog persoonlijke ongelukken met ernstige verwondingen plaats, waarbij niet zelden gevaarlijk illegaal vuurwerk een rol speelt.
Ook de aangerichte schade door het afsteken van het doorgaans extra zware vuurwerk in de vorm van lawinepijlen, nitraatbommen, Chinese rollen, flowerbeds   enz. is ieder jaar zeer aanzienlijk.
Bovendien vormen grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen een gevaar voor omwonenden.

Resultaten

Vorig jaar werd er in de politieregio Noord- en Oost- Gelderland 3.600 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen. In 2006 maar liefst 22.100 kg,  in 2005 ruim 10.000 kilo’s en in 2004 in totaal zo’n 8.000 kilogram.

Tips
Voor tips en informatie over illegaal vuurwerk kan men bellen met het Regionale Vuurwerkteam via 0900-8844. Ook met tips via het anonieme nummer (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000 kan het vuurwerkteam vaak doeltreffend optreden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com