Sneeuwballengooiers bedreigd met nepwapen

Geplaatst op 22 november 2008, om 16:08 uur

EEFDE – Een groep jongeren was in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Schoolstraat in Eefde sneeuwballen aan het gooien, toen zij plotseling werden geconfronteerd met drie inzittenden (19,20 en 22 jaar) van een auto die de jongeren bedreigden met, zo blijkt achteraf een, nepvuurwapen. De politie heeft de mannen met het nepvuurwapen kunnen aanhouden.

Omstreeks 02:25 uur hield een groep jongeren een sneeuwballengevecht op de Schoolstraat. Vermoedelijk kwamen er sneeuwballen op de weg terecht. Hierop stopte een voorbijrijdende auto. De inzittenden stapten uit en een van de drie bedreigde de jongeren met een nepwapen. Hierop gingen zij er vandoor in de auto. Dankzij een goed signalement kon de politie de auto op de Havenstraat in Zutphen aanhouden en controleren. Het nepwapen werd aangetroffen en in beslag genomen. De bestuurder van de auto bleek onder invloed van alcohol en niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Alle drie de inzittenden werden meegenomen naar het politiebureau. De bestuurder blies een promillage van 0,7. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De 19-jarige man die de jongeren had bedreigd met het nepwapen werd ingesloten voor nader verhoor. De andere twee werden na verhoor in vrijheid gesteld.

Man gewond na aanrijding A1

WILP – Een 41-jarige man uit Enschede raakte vrijdagmiddag 21 november gewond nadat hij op de A1 ter hoogte van Wilp in aanrijding kwam met een auto, bestuurd door een 38-jarige man uit ’s-Heerenberg.

De man reed omstreeks 15:15 uur over de A1 in de richting van Deventer. Ter hoogte van Wilp raakte hij vermoedelijk in slaap en week daardoor uit naar rechts. Hierdoor kwam hij tegen de auto aan die naast hem reed. Beide auto’s gleden een stuk door en kwamen tegen de vangrail tot stilstand. De 41-jarige man liep letsel op aan zijn ribben en schouder. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer. Beide auto’s werden afgesleept.