Drie jongens opgepakt voor brandstichting

Geplaatst op 1 december 2008, om 15:12 uur

ZUTPHEN – De politie onderzoekt het aandeel van vier jongeren bij het in brand steken van een hoeveelheid folders in een trappenhuis aan het Stokebrand in Zutphen. Dit gebeurde op zondagavond 30 november en drie jongens zijn hiervoor al aangehouden.

De politie kreeg rond 20. 30 uur een melding binnen over brandstichting aan de Stokebrand in Zutphen. In een portiek van flatwoningen waren folders in brand gestoken. Een getuige kon het vuur zelf blussen en had vier jongens gezien die de brand vermoedelijk hadden aangestoken. De politie hield korte tijd later een 14-jarige en 16-jarige jongen uit Zutphen en een 17-jarige jongen uit Warnsveld aan die vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor de brandstichting. Zij zijn voor de nacht ingesloten en hun ouders zijn in kennis gesteld. De politie is een onderzoek gestart en de identiteit van de vierde jongen is bekend.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Dronken achter het stuur

ZUTPHEN – De politie heeft zondagavond 30 november rond 19:15 uur een 25-jarige man uit Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd staande gehouden op de Gerard Doustraat. Hij trok de aandacht van de politieagenten omdat hij bij het groen worden van een stoplicht met zeer hoge snelheid optrok. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,76 blies. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden voor vernielen ruit

WARNSVELD – Zondagavond 30 november rond 20:45 uur heeft de politie een 15-jarige jongen uit Warnsveld aangehouden voor het vernielen van een ruit van een woning aan de Bussenweide in Warnsveld.

De jongen was samen met drie andere jongeren vuurwerk naar de woning aan de Bussenweide aan het gooien waarbij een ruit sneuvelde. De politie kreeg een goede beschrijvingen van de verdachten en kon één van hen korte tijd later aanhouden. De politie stelt een onderzoek in naar de andere jongens. De gepakte 15-jarige jongen uit Warnsveld is inmiddels weer op vrije voeten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en het onderzoek wordt voortgezet.