Drie mannen aangehouden na ongeregeldheden

Geplaatst op 20 december 2008, om 15:31 uur

politieautoLICHTENVOORDE – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen uit Lichtenvoorde aangehouden. Nadat er ongeregeldheden waren in een café werd de uitgaansgelegenheid gesloten en de bezoekers eruit gezet.

Hierdoor ontstond een grimmige sfeer in het centrum. Om de rust te herstellen werd de Molendijk ontruimd. De politie droeg de mensen op de straat te verlaten. Hierbij werden politiehonden ingezet en de wapenstok gebruikt.
Nadat er omstreeks 01:45 uur ongeregeldheden waren ontstaan in een café werden de bezoekers eruit gezet. Één van deze bezoekers, een 19-jarige man, beledigde een politieagent en werd aangehouden. Daarnaast werden er twee politieauto’s vernield waarop een 22-jarige man werd aangehouden.

Orde herstellen
Nadat de bezoekers op straat stonden werd de sfeer in het centrum grimmig. Om de orde en rust te herstellen werd besloten om de Molendijk te ontruimen. Een ieder werd door de politie opgedragen om zijn weg te vervolgen.
Tijdens deze actie moest de politie diensthonden inzetten en de wapenstok gebruiken omdat een aantal mensen niet voldeden aan de vordering. Hierbij liepen enkele mensen verwondingen op.
Een 28-jarige man wilde na een aantal maal vorderen niet vertrekken waarop hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding werd hij gebeten door een politiehond. De man werd na behandeling in het ziekenhuis meegenomen naar het politiebureau.

De drie mannen die zijn aangehouden zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie is een onderzoek gestart.

Huisdieren komen om bij woningbrand

EPE – In een woning aan de Scherpe Engel in Epe ontstond vrijdagavond 19 december een brand. De bewoners waren niet in de woning, de aanwezige huisdieren overleefde de brand niet.

Omstreeks 21:20 kreeg de politie de melding van de brand. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand die vermoedelijk in de keuken is ontstaan. De brandweer is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. De huisdieren die op het moment van de brand in de woning aanwezig waren overleefden het niet.

Man aangehouden in bezit illegaal vuurwerk

ULFT – De politie heeft vrijdagmiddag 19 december een 20-jarige man uit Ulft aangehouden. De man was in het bezit van een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk.

De politie heeft in totaal 80 kilo vuurwerk in zijn woning aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd. De man werd na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond na aanrijding

VORDEN – Een 42-jarige vrouw uit Vorden is vrijdagmiddag 19 december gewond geraakt bij een aanrijding met een auto, bestuurd door een 22-jarige man uit Doetinchem. Het ongeval gebeurde op de Hengeloseweg in Vorden.

De 22-jarige man reed omstreeks 15:35 uur over de Hengeloseweg in de richting van Doetinchem. Ter hoogte van de kruising Lindseweg wilde hij de auto’s voor hem inhalen. Tijdens het inhalen sloeg de 42-jarige vrouw linksaf waardoor een aanrijding ontstond. Beide auto’s kwamen in een greppel naast de weg terecht. De 42-jarige vrouw raakte gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee mensen gewond na aanrijding

APELDOORN – Een 25-jarige vrouw en een 35-jarige man uit Zutphen raakte vrijdagochtend 19 december gewond nadat zij in aanrijding kwamen met een auto op een parkeerplaats aan de Albert Schweitzerlaan in Apeldoorn. Beide werden met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 27-jarige automobilist reed op de parkeerplaats achteruit en zag daarbij de twee mensen over het hoofd. Hierbij raakte de 25-jarige vrouw en de 35-jarige man gewond. Het gebeurde op de parkeerplaats van het Lukas ziekenhuis waardoor de ambulance snel ter plaatse was en de twee mensen meenam voor onderzoek.

Man aangehouden in bezit alarmpistool

NEEDE – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 december een 29-jarige man uit Neede aangehouden. De man was in het bezit van een alarmpistool en had een plaatsgenoot mishandeld.

Omstreeks 01:00 uur kreeg de politie de melding dat een man was mishandeld en bedreigd met een alarmpistool. Het slachtoffer liep hierbij een hoofdwond op. Hierop werd de 29-jarige man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij werd ingesloten voor nader verhoor. Het alarmpistool werd in beslag genomen.