Jongeman aangehouden na vechtpartij tijdens Apreski Party

Geplaatst op 29 december 2008, om 16:12 uur

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 18-jarige jongeman uit Warnsveld aangehouden voor mishandeling tijdens de Apreski Party in de Hanzehal in Zutphen.

De man heeft tijdens een feest in de Hanzehal een 18-jarige man uit Zutphen mishandeld. De Zutphenaar raakte gewond, de aard van zijn letsel is vooralsnog onbekend. Beveiligingmedewerkers hielden de agressieve man onder controle. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de mishandeling.

Brand in school, minderjarigen aangehouden

APELDOORN – Zondagavond 28 december heeft er een uitslaande brand gewoed in een school aan de Zilverschoon in Apeldoorn. Vier minderjarigen, drie jongens en een meisje uit Apeldoorn en Twello, zijn even later aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het veroorzaken van de brand.

De politie ontving vlak voor 23:00 een melding over de brand. Ter plaatse aangekomen sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand. De schade aan de school is aanzienlijk. Een getuige heeft de vier minderjarigen weg zien rennen. Dankzij de aanwijzingen van deze getuige konden de jongens en het meisje in de omgeving van de school worden aangehouden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld. De jongeren bleken bij de school met aanstekers te hebben gespeeld. Ze worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd. Vermoedelijk zal ook de schade aan de school op de ouders van de kinderen worden verhaald.

Brommobiel op de A1

APELDOORN – De politie heeft zondagmiddag 28 december het rijbewijs van een 82-jarige man uit Twello ingenomen. De man reed met zijn brommobiel op de A1 ter hoogte van Apeldoorn.

Omstreeks 15:35 uur kreeg de politie de melding dat er een brommobiel op de A1 reed. Surveillerende agenten zagen de man vervolgens op de Kayersdijk rijden waar hij de verkeerslichten negeerde en doorreed. Op de Laan van Maten reed de man over de busbaan waarna hij aan de kant werd gezet door de agenten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.