Politie zoekt getuigen van poging verkrachting in Lochem

Geplaatst op 22 december 2008, om 17:21 uur

politieLOCHEM – Op vrijdagavond 19 december is een jonge vrouw uit Lochem het slachtoffer geworden van een poging tot verkrachting aan de Dillenburg in Lochem. Het voorval deed zich voor op de openbare weg. De politie zoekt getuigen.

De vrouw had in het centrum van Lochem gewinkeld. Zij liep omstreeks 20.15 à 20:30 uur vanaf de Grote Markt richting het Amalia van Sonsplein. Zij merkte dat zij werd gevolgd door een manspersoon. Vanaf het Amalia van Sonsplein liep ze richting de Dillenburg. Op de Dillenburg, ter hoogte van de bejaardenwoningen, pakte de man de vrouw vast. Hij heeft vervolgens getracht haar te verkrachten. Door het gegil van de vrouw ging de verdachte er vandoor.

Thuisgekomen heeft de vrouw direct de politie gebeld, die een uitgebreid onderzoek is gestart. Naast een directe zoekactie is het weekend ook een buurtonderzoek ingesteld.

De politie is onder meer op zoek naar een groepje buitenlandse vrouwen die rond het genoemde tijdstip op het Amalia van Sonsplein liep. Getuigen wordt verzocht zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.