Serie auto-inbraken, airbags gestolen

Geplaatst op 12 december 2008, om 12:37 uur

auto-inbraakEERBEEK – In de nacht van woensdag op donderdag 11 december is er ingebroken in acht auto’s in Eerbeek. Uit alle auto’s zijn airbags gestolen.

Tot nu toe zijn er acht aangiftes binnengekomen bij de politie over auto-inbraken gepleegd in deze nacht. De inbraken vonden plaats aan de Bachstraat, Seringenstraat, Lijsterbesstraat, Nobelstraat, Kolenbranderserf, Ydinkerf, Wedinkerf en de Rembrandtlaan. In alle gevallen zijn de airbags gestolen nadat er een ruit van de auto was ingeslagen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar tips of getuigen. Men kan hiervoor contact opnemen met de politie via 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Woninginbraak

LOCHEM – In de nacht van woensdag op donderdag 11 december is er ingebroken in een woning aan de Frankenlaan in Lochem. Er is onder andere een portemonnee en een fotocamera weggenomen.

De inbraak heeft plaatsgevonden tussen middernacht en 06:00 uur. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Oplichters actief: u bent erfgenaam van…

ZUTPHEN – De politie waarschuwt mensen voor een nieuwe oplichterstruc,  waarbij mensen een Engelstalige brief ontvangen en hen ‘als erfgenaam’ een aanzienlijk geldbedrag in het vooruitzicht wordt gesteld.

Oplichters proberen steeds een andere truc om er zelf beter van te worden. Zo heeft de politie de laatste dagen diverse belletjes van mensen in de Achterhoek en IJsselstreek ontvangen dat hen een groot geldbedrag in het vooruitzicht wordt gesteld. Zij zouden als naamgenoot van een overledene geld krijgen. De brief komt uit Spanje en men is er kennelijk op uit om bankgegevens los te peuteren. Er is slechts één advies: ga niet met deze ‘gulle gever’ in zee!

Auto in tuin

GROENLO – Door onbekende oorzaak is een 33-jarige automobilist uit het Duitse Ahaus donderdagavond 11 december met zijn auto in een tuin aan de Vredenseweg beland.

De man reed omstreeks 20.05 uur in de richting Groenlo. In een bocht naar links is hij in de berm terecht gekomen. Bij de correctie belandde hij in de tuin van een woning waardoor schade ontstond. De bestuurder werd door de bewoners opgevangen.

Auto tegen boom

VORDEN  – Een 36-jarige automobilist uit Vorden is donderdagavond 11 december met zijn auto op de Eldersmaat tegen een boom gebotst. Hij was even afgeleid.

De man reed omstreeks 21.30 uur op de Eldersmaat en wilde z’n kachel beter instellen omdat de ruiten van de auto besloegen. Hierdoor was hij even afgeleid waardoor hij tegen een boom reed. De bestuurder raakte licht gewond. De auto moest zwaar beschadigd worden weg-gesleept.

Meisje gewond bij ongeval

SILVOLDE – De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval dat donderdagmiddag 11 december op de Berkenlaan in Silvolde plaats vond. Hierbij raakte een 15-jarig meisje uit die plaats ernstig gewond bij een aanrijding met een auto.

Het meisje was rond 17.15 uur de hond aan het uitlaten. Ze liep in of langs de berm van de Berkenlaan. Een passerende 39-jarige Arnhemse automobilist die richting Terborg reed heeft het meisje totaal niet opgemerkt. Bij de aanrijding die ontstond, liep het meisje een gebroken been en een zware hersenschudding op. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De verkeersongevallendienst van de politie is ter plaatse gekomen voor een sporenonderzoek. De politie vraagt getuigen van het ongeval zich te melden via 0900 – 8844.

Fietser gewond na aanrijding, politie zoekt getuigen

HEERDE – Een 74-jarige vrouw uit Heerde is donderdag 11 december gewond geraakt nadat zij op de Dorpsstraat in Heerde in aanrijding kwam met een fietser. Deze onbekende jongen heeft mogelijk niets gemerkt van de aanrijding en is doorgefietst. De politie wil graag in contact komen met deze jongen of diens ouders om de zaak netjes af te handelen.

Het ongeval gebeurde even voor 14:00 uur. De 74-jarige fietser reed over de Soerelseweg en wilde rechtsaf de Dorpsstraat in fietsen. Hierbij werd zij geraakt door een andere fietser die over de Zwolseweg rechtdoor de Dorpsstraat in fietste. De vrouw kwam hierbij ten val en liep diverse verwondingen op. De jongen heeft mogelijk niets gemerkt van de aanrijding. De politie wil graag met hem in contact komen via 0900-8844.

Vrouw gewond na aanrijding

NUNSPEET – Een 23-jarige vrouw uit Elburg raakte donderdag 11 december gewond nadat zij op de Oenenburgweg in Nunspeet met haar auto in botsing kwam met een personenauto bestuurd door een 52-jarige man uit Biddinghuizen. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk.

De vrouw reed omstreeks 07.50 uur over de Oenerburgerweg in de richting van de Elburgerweg en haar werd op de kruising met de Oosteinderweg geen voorrang verleend door de van rechts naderende man uit Biddinghuizen. De man bleef ongedeerd.

Steen naar auto op snelweg

WEZEP – Een 31-jarige man uit ’t Harde heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling van zijn personenauto. terwijl hij donderdagmiddag 11 december rond 14.30 uur op de snelweg A28 onder Wezep/Oldebroke in de richting ’t Harde reed, werd er vanuit de berm een steen tegen zijn auto gegooid. De auto raakte beschadigd. De bestuurder zag via zijn achteruitkijkspiegel dat twee onbekende jongens achter een aantal struiken wegkropen. De jongens werden later zijn niet meer aangetroffen.

Zeven dozen illegaal vuurwerk in beslag genomen

PUTTEN – Bij een onderzoek van het Regionaal Vuurwerkteam van de politie zijn donderdagmorgen 11 december bij een pand aan de Hellerweg in Putten 7 dozen met illegaal vuurwerk aangetroffen.

Het gaat om ongeveer 200 kg vuurwerk bstaande uit  vooral flowerbeds. Het illegale vuurwerk is in beslag genomen. De 41-jarige eigenaar zal nog verhoord worden. Tegen hem volgt een proces-verbaal.