Traumaheli’s mogen dag en nacht vliegen

Geplaatst op 20 december 2008, om 09:54 uur

Traumahelikopter|Foto 112Achterhoek-Nieuws.nlDEN HAAG – De vier traumaheli’s mogen volgend jaar 24 uur per dag erop uit. Nu zijn, met uitzondering van de helikopter van Nijmegen, de helikopters nog gebonden aan daglicht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Om voortaan ook nachtvluchten voor de vier Nederlandse traumaheli’s mogelijk te maken trekt minister Ab Klink (Volksgezondheid) 5,6 miljoen euro extra per jaar uit. Dat heeft de minister naar aanleiding van een geslaagde proef met nachtvluchten in Nijmegen besloten.

De Tweede Kamer wordt in januari geïnformeerd. Niet alle helikopters zullen meteen ’s nachts kunnen gaan vliegen. Dat is afhankelijk van de eventuele noodzakelijke aanpassingen van de landingsplaatsen en de training van het personeel. Nijmegen kan in elk geval door met de nachtvluchten. Over de uitvoering zal nauw contact onderhouden worden met het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Mochten er alsnog problemen komen, dan is het mogelijk dat de standplaatsen in Groningen, Amsterdam en Rotterdam gewijzigd worden.