Twee jongens aangehouden wegens mishandeling - GelreNieuws.nl

Twee jongens aangehouden wegens mishandeling

Geplaatst op 28 december 2008, om 20:10 uur

ZUTPHEN – De politie heeft op zaterdag 27 december rond 22.30 uur twee minderjarige jongens uit Zutphen aangehouden wegens mishandeling.

De twee renden op de Nieuwstad achter een 18-jarige Zutphenaar aan, toen ze werden tegengehouden door portiers van een uitgaansgelegenheid. De 18-jarige was geslagen door één van de jongens. De jonge verdachten werden beiden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en een proces verbaal. Daarna werden ze aan hun ouders overgedragen.

Man aangehouden wegens dronkenschap

WARNSVELD – Een 46-jarige man uit Zutphen is op zondag 28 december rond 3.00 uur aangehouden omdat hij overlast veroorzaakte op straat. Hij maakte veel lawaai in een portiek aan de Rijksstraatweg en weigerde daarmee te stoppen. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Man rijdt door na ongeval

DOETINCHEM – De politie heeft een 20-jarige Doetinchemmer aangehouden wegens het doorrijden na een ongeval. De man had op vrijdag 26 december rond 13.40 uur een aanrijding veroorzaakt op de Velswijkseweg. De auto van de andere bestuurder, een 58-jarige Doetinchemmer, raakte hierbij totaal vernield. De 20-jarige reed na de aanrijding door. De politie trof later in de Starkenborghstraat de auto aan en de bestuurder kon in zijn woning worden aangehouden. De man bekende de aanrijding en bleek ook te rijden zonder rijbewijs. De politie verzoekt getuigen van de aanrijding te bellen met 0900-8844.

Illegale zender uit de lucht gehaald

HALLE – De politie Noord- en Oost-Gelderland heeft op zaterdag 27 december de illegale radiozender “Ster van Twente” uit de lucht gehaald. Dit gebeurde op verzoek van de politie in Twente. De radiozender veroorzaakte vooral overlast in Twente. De zender en de 60 meter hoge mast stonden echter in Halle. De politie in Twente zal het onderzoek verder voortzetten.

Meisjes aangehouden na joyriding

NEEDE – Twee meisjes uit Neede, één 18-jarige en één minderjarige, zijn op 27 december rond 23.20 uur aangehouden door de politie. Zij waren met een auto van de moeder van één van hen tegen een lichtmast aan de Borculoseweg gereden. Vervolgens hadden zij de auto laten staan en waren ze te voet vertrokken.

De twee meisjes konden al snel worden aangehouden. Beiden waren onder invloed. Het minderjarige meisje kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap en verlaten van de plaats van het ongeval. De 18-jarige bekende dat ze had gereden. Zij kreeg een proces verbaal voor joyriding, rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Drie mannen na zoektocht aangehouden

DOETINCHEM – De politie heeft zondag 28 december na een zoektocht drie verdachten aangehouden die probeerden in te breken in een woning aan de Horstweg in Hummelo. De drie probeerden net de woning binnen te komen, maar werden betrapt door de buurman. De buurvrouw trachtte met haar auto de auto van de verdachten tegen te houden, maar de verdachten wisten toch te ontkomen.

De buurvrouw zette de achtervolging in en belden vanuit de auto de politie. Zij zag hoe de auto werd achtergelaten op de Zandstraat en dat de verdachten te voet verder gingen. De politie begon een grootscheepse zoektocht, waarbij ook een helikopter werd ingezet. Alle schuren en stallen in de omgeving van de Zandstraat werden uitgekamd. Veel inwoners van het gebied beloofden uit te kijken naar de drie. Met resultaat. Na een uur kon de eerste verdachte worden aangehouden op de Keppelseweg.

SMS-Alert
De politie zette vervolgens SMS-Alert in om inwoners van Doetinchem en omstreken te vragen uit te kijken naar de twee voortvluchtige verdachten. Dit resulteerde in een aantal zeer bruikbare tips. Hierdoor konden de laatste twee verdachten, met behulp van buurtbewoners, rond 17.40 uur worden aangehouden op de Grutbroek in Doetinchem.

De verdachten zijn 48, 25 en 21 jaar oud en komen allen uit Apeldoorn. Zij zitten vast.

Staartje

De zoektocht had ook nog een staartje voor drie andere mannen, die achteraf niets met de inbraak te maken hadden, maar wel werden gecontroleerd tijdens de zoektocht van de politie. Twee van hen bleken nog een straf uit te moeten zitten en de derde had nog een boete open staan. Ook zij mochten mee naar het politiebureau.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com