Dronken mannen aangehouden

Geplaatst op 24 december 2008, om 12:38 uur

ZUTPHEN – De politie in Zutphen heeft dinsdagavond twee mannen aangehouden voor openbare dronkenschap.

Rond 20:20 uur kwam een melding bij de politie binnen dat een man een fles wijn had leeg gedronken in een horecazaak in de binnenstad van Zutphen. Hij was vervolgens weggegaan zonder te betalen. Op de Marspoortstraat zagen agenten de man lopen. De man was zo dronken dat hij niets uit kon brengen. De verdachte is aangehouden voor openbare dronkenschap en het niet betalen van de genoten drank.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rond datzelfde tijdstip kwam een melding binnen dat men last had van een dronken man in de wachtruimte van het ziekenhuis in Zutphen. De man was erg dronken en wilde niet vertrekken. De politie heeft ook deze man aangehouden voor openbaar dronkenschap. Beide mannen zijn ingesloten om te ontnuchteren en voor nader verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit twee woningen

ZUTPHEN/WARNSVELD – Dinsdag werd er bij twee woningen diverse spullen gestolen. Eén woning staat aan het Zwanevlot in Zutphen, de andere woning staat in Warnsveld aan de Almenseweg.

Het feit in de woning in Zutphen werd dinsdagmiddag ontdekt. Uit deze woning is geld ontvreemd. In de woning in Warnsveld heeft men dinsdag overdag ongewenst bezoek gehad. Uit de woning zijn onder meer sieraden gestolen. Hoe de dader(s) binnengekomen is bij beide woningen nog niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Jongen (15) aangehouden voor vernieling

ZUTPHEN – Dinsdagavond werd rond 20:00 uur bij een woning aan de Tichelkuilen in Zutphen een baksteen door het dak van de schuur gegooid. Een 15-jarige jongen uit Zutphen is aangehouden.

Toen agenten ter plaatse kwamen, hoorden zij dat een getuige had gezien dat twee jongens de baksteen hadden gegooid. De agenten zagen twee jongens lopen en noteerden hun identiteitsgegevens. Toen later bleek dat het signalement overeen kwam met dat van deze twee jongens zochten de agenten de jongens weer op. Één van hen bekende gelijk de vernieling en werd hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongeman zonder rijbewijs met auto in de sloot

ERMELO – Een 19-jarige jongeman uit Ermelo is dinsdagavond rond 20.20 uur op de Kiefveldersteeg in Putten aangehouden, omdat hij een auto bestuurde zonder geldig rijbewijs. In zijn poging om aan de politie te ontkomen reed hij in een sloot.

Surveillerende agenten zagen een jongeman, van wie bekend was dat hij geen rijbewijs heeft, op de Zwaluwstraat in Ermelo rijden. Toen ze hem op de Oude Telgterweg wilden laten stoppen, voldeed de bestuurder niet aan dit verzoek. Hij reed door, verhoogde zijn snelheid en op de Kiefveldersteeg bij een T-splitsing reed hij rechtdoor een sloot in. Hierdoor kwam de auto tot stilstand. De bestuurder bleek onder invloed van softdrugs te zijn en reed in een onverzekerd voertuig. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het voertuig is in beslag genomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Trieste diefstal vanaf begraafplaats

APELDOORN – In de periode tussen zondag 14 en zaterdag 20 december zijn er vanaf een kindergraf op een begraafplaats aan de Soerenseweg in Apeldoorn alle aanwezige spullen gestolen.

Het betreft een bijzonder trieste diefstal vanaf een graf van een kind. Het graf was aangekleed met Lego en kleine metalen autootjes. Alles werd gestolen, tot de laatste Lego-steen toe. In de ontvreemde Lego-bouwwerken zit veel emotionele waarde voor de nabestaanden, omdat deze door het overleden kind zijn gemaakt.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt om getuigen en tips van deze diefstal. Opvallende gebeurtenissen kunnen gemeld worden aan de politie via 0900-8844.